• BN'ers
  • SBS

Dit verdienen de sterren die meedoen aan BN'ers in het Ziekenhuis

Rachel Hazes, Caroline van der Plas, Philippe Geubels, Natasja Froger

Meelopen en de handen uit de mouwen steken in het ziekenhuis: het lijkt een goede daad van BN'ers. Maar de sterren die meedoen aan BN'ers in het Ziekenhuis krijgen er wel degelijk voor betaald. En veel meer dan een verpleegkundige die fulltime in het ziekenhuis werkt. 

Marcel van Roosmalen

Dit seizoen zijn Rachel Hazes, Caroline van der Plas, Natasja Froger en Philippe Geubels gestrikt voor het SBS 6-programma. Daar zat Marcel van Roosmalen bijna bij. De Media Inside-presentator is ook gevraagd om mee te doen, onthult hij in zijn programma. Op Tweede Kerstdag kreeg hij een mail van het productiebedrijf. "Wil jij meelopen in het ziekenhuis als BN'er? Ik dacht, daar leen ik me niet voor als mopperaar in het ziekenhuis. Maar dat vonden zij juist leuk."

Hoeveel geld krijgen sterren in BN'ers in het Ziekenhuis?

Daarbij doet de mopperaar ook even uit de doeken hoeveel geld de BN'ers die wél ja zeiden op hun bankrekening kunnen bijschrijven. "2500 euro voor drie dagdelen", onthult hij. Dat is veel meer dan een verpleegkundige in het ziekenhuis verdient. Van die drie dagdelen maken ze dan een zes- of zevendelige serie. "Dat zie je ook wel een beetje. Het is uitsmeren geblazen." Hij is blij dat hij nee heeft gezegd. 

Bang voor naalden

In de eerste aflevering van BN'ers in het Ziekenhuis zagen we hoe kettingrookster Rachel Hazes niet alleen tegen heug en meug moest werken op de voor haar zo confronterende afdeling voor longgeneeskunde, maar ook nog haar angst voor naalden moest overwinnen. Tot grote verbazing van de kijker: "Rachel is bang voor naalden maar zit wel onder de tattoos? What?"

BN'ers in het Ziekenhuis: leren van de helden is elke woensdag om 20.30 uur te zien op SBS 6.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Deze week bespreken we Better Call Saul: de béste serie van dit moment. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.