Gal Gadot in Wonder Woman 1984

Veronica Superguide logo
Gal Gadot in Wonder Woman 1984

‘Dit jaar geen Wonder Woman 1984 in Pathé en Vue’

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Néé! Pathé gaat de langverwachte film Wonder Woman 1984, die op 16 december zou uitkomen, vooralsnog niet draaien. Dat heeft een woordvoerder bevestigd in gesprek met NU.nl.

Bioscoopketen Vue zou in hetzelfde schuitje zitten als Pathé. Een woordvoerder laat weten dat ze nog met Warner onderhandelen.

Voorwaarden zijn aangepast

Volgens Pathé heeft distributeur Warner Bros. eenzijdig de zakelijke voorwaarden aangepast. Zij zijn het daarom niet eens met de vertoningsvoorwaarden.

“Wij zijn ons ervan bewust dat onze bezoekers enorm uitkijken naar deze film en we zetten alles op alles om Wonder Woman 1984 onder de juiste vertoningsvoorwaarden te draaien in onze bioscopen.”

Seizoen 3 Meisje van Plezier staat nu op Videoland!meer

Warner Bros. brengt de film hoe dan ook uit

Warner gaat niet in op de beslissing, maar is duidelijk over de release. “Wij brengen de film op 16 december uit”, meldt een woordvoerder.

HBO Max en in de bioscoop

Volgens Pathé staan de gesprekken rond de superheldenfilm los van de discussie over het plan van Warner. Het bedrijf wil in 2021 grote films tegelijkertijd in de bioscopen en op hun streamingplatform HBO Max uitbrengen.

Amerikaanse bioscoopexploitanten en veel filmmakers, zoals Christopher Nolan, zijn niet blij met dit plan. Hij maakte eerder met Warner Tenet, een van de weinige grote bioscoopfilms uit Hollywood die dit jaar draaide. Daarnaast brak de film een Nederlands record.

Wil je de film nog wel in 2020 zien? Kinepolis draait ‘m tot nu toe gewoon vanaf 16 december! Afwachten dus…

Lees verder