Dit is de beste film op tv vanavond: Schindler's list

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Dit is de beste film op tv vanavond: Schindler's list

Dit is de beste film op tv vanavond: Schindler's list

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

De op het oog ijdele en gierige Duitse zakenman Oskar Schindler besluit tijdens het Nazi-regime zijn fabriek te gaan gebruiken als vluchtplaats voor Joden. Je ziet Schindler's List vanavond om 20:05 op SBS6.

Schindler's list

Oskar Schindler wist op eigen initiatief bijna 1100 Poolse joden uit handen van de Duitse overheersers te redden. In het jaar 1939 besluit hij zijn geluk te beproeven in de Poolse stad Krakow, waar Duitse tanks en soldaten het straatbeeld bepalen en de joodse bevolking het doelwit van de tirannie is. Als handige manipulator weet hij de steun te krijgen van de offiële SS-instanties die hem al snel een fabriek toevertrouwen. Met behulp van zijn Joodse accountant Itzhak Stern behaalt Schindler gigantische omzetten en wordt zijn fabriek al snel het veilige onderkomen voor vele Joodse arbeiders.

Cast en recensie

Met het waargebeurde, emotionele en schokkende drama Schindler's List kreeg Steven Spielberg eindelijk de erkenning van zijn vakgenoten die hij als regisseur verdiende. De film werd bekroond met maar liefst zeven Oscars, waaronder Beste Film en Beste Regie. Schindler's List maakte daarnaast bekende acteurs van Liam Neeson (als Oskar Schindler) en Ralph Fiennes (als de Nazi Amon Goeth). Ben Kingsley ('Ghandi') speelt de rol van Schindlers accountant Itzhak Stern. Veronica Magazine geeft ‘m dan ook vijf sterren.

Lees verder