Out, Pixar, Disney+

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Out, Pixar, Disney+

Disney+ brengt eerste film met homoseksueel hoofdpersonage uit

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Disney+ heeft gisteren voor het eerst een korte film online gezet met een homoseksueel personage in de hoofdrol. In de animatiefilm Out van Pixar probeert Greg, die gaat samenwonen met zijn vriend, uit de kast te komen tegenover zijn ouders.

De film Out duurt slechts 9 minuten, maar weet alleen al vanwege het hoofdpersonage alle spotlights op zich te richten. Greg is namelijk van plan om samen te gaan wonen met zijn vriend Manuel, maar er is één probleem: hij heeft zijn ouders nog niet verteld dat Manuel zijn liefje is. Het is voor het eerst dat Disney+ een film of serie met een duidelijk homoseksueel hoofdpersoon online zet. 

Onward

Eerder bewees Onward al dat Disney stappen aan het zetten was om de LGBTQ-gemeenschap tegemoet te komen. In die film was namelijk al ruimte voor een lesbisch bij-personage. Helaas konden niet alle landen dat waarderen, want o.a. in Rusland, Koeweit, Oman, Qatar en Saoedi-Arabië werd de film deels gecensureerd of helemaal geboycot. We vermoeden dan ook dat zij Out niet aan hun Disney+-lijstje zullen toevoegen: misschien hebben zij iets aan deze series.

Out is vanaf nu te zien via Disney+.

Lees verder