Disney bevestigt vertrek Johnny Depp uit Pirates of the Caribbean

Door Redactie
Johnny Depp als Captain Jack Sparrow in Pirates of the Caribbean

Het is officieel: Johnny Depp zal niet te zien zijn in de reboot van Pirates of the Caribbean.

Prettig gestoord

Dit najaar werd bekend dat Disney werkte aan een reboot van Pirates of the Caribbean. En Johnny Depp zou zomaar eens buiten de boot kunnen vallen. Disney hield zich vooralsnog op de vlakte over het mogelijke vertrek van de acteur, die vijf films lang de rol van de prettig gestoorde piraat Jack Sparrow speelde. Maar de studio heeft eindelijk het zwijgen doorbroken!

Opkikker

Sean Bailey, die aan het hoofd staat van de live-actiontak van Disney, gaf onlangs een uitgebreid interview aan The Hollywood Reporter. Toen hem werd gevraagd of Pirates of Caribbean een toekomst had zonder Johnny Depp, antwoordde hij:

De Pirates of the Caribbean-reeks is wel toe aan een opkikker. Ik ben gek op de films, maar de serie kan wel een schop onder de kont gebruiken. Daarom hebben we Rhett Reese en Paul Wernick (het schrijversteam achter de Deadpool-films, red.) aangetrokken, dat is hun opdracht.

Opvolger

Toegegeven, de vervolgen werden nooit meer zo leuk als het eerste deel. Daarnaast was Depp de laatste jaren vaker in het nieuws vanwege zijn privésores dan vanwege zijn films. Het is nog even afwachten of de gok van Disney zich uitbetaalt (volgens sommigen is een Pirates-film zonder Depp sowieso gedoemd om te mislukken), maar Bailey lijkt er alle vertrouwen in te hebben. Grote vraag is nu natuurlijk: welke van deze acteurs wordt zijn opvolger?