Dieuwertje Blok in Het moment: Woodstock

Veronica Superguide logo
Dieuwertje Blok in Het moment: Woodstock

Dieuwertje Blok is teleurgesteld in haar 'Woodstock-generatie'

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

De moeder van alle festivals, Woodstock, bestaat alweer 50 jaar! Dieuwertje Blok blikte hier gisteren op terug in het programma Het moment: Woodstock. Ook al was zij zelf pas 12 jaar, het iconische muziekfeest heeft haar leven zeker beïnvloed. 

Niets van gebakken

In een interview met De Telegraaf noemt Dieuwertje zichzelf nog steeds een hippie. Ze ziet altijd het goede in mensen, maar de presentatrice is toch teleurgesteld in haar generatie. “Ik dacht destijds onderdeel te zijn van een generatie die het anders ging doen maar terugkijkend heeft mijn generatie er niets van gebakken.”

Once in a lifetime

“Het was de tijd van een generatie die verandering wilde en opkwam voor burgerrechten, de situatie in Vietnam, de pil en vrouwenrechten.” Helaas werd die vrijheid en verandering weer beperkt door de jaren heen. “Het is een illusie te denken dat die tijd ooit weer terugkomt. Het was once in a lifetime en uniek.”

Woodstock 2.0

Dieuwertje Blok ontmoette ook organisator Michael Lang. Hij wilde een soortgelijk festival organiseren, want veel thema’s zijn nog steedse relevant. Volgens hem is het land met Trump terug in de Middeleeuwen. “Destijds streed men bijvoorbeeld voor legalisering van abortus en dat staat daar nu weer ter discussie.” Het 50-jarige jubileumfestival dat dit jaar zou plaatsvinden, werd uiteindelijk toch afgelast. Er was namelijk geen geschikte locatie. 

Het programma Het moment: Woodstock kan je hier terugkijken. Zit je na het kijken van de documentaire nou helemaal in muzikale sferen, bekijk dan ook eens dit lijstje met beste muziekfilms!

Lees verder