De opvolger van Claudia de Breij: Déze BN'er gaat de oudejaarsconference 2023 verzorgen

Het is elk jaar weer een grote eer voor een cabaretier: de oudejaarsconference op de NPO presenteren. Vorig jaar vatte Claudia de Breij het jaar grappend samen, wie staat er dit jaar op de bühne? 

Claudia de Breij
© Hans-Peter van Velthoven

We sluiten dit jaar af met champagne, vuurwerk, oliebollen en... Micha Wertheim! Hij mag de oudejaarsconference voor de NPO verzorgen. Dat heeft BNNVARA maandag bekendgemaakt. Het beloven spannende maanden voor hem te worden, want de cabaretier heeft nog niet eerder de eindejaarsshow gepresenteerd.

Voor Twaalven

Het nieuws werd bekendgemaakt na de uitzending zondagavond van de tv-registratie van zijn voorstelling Micha Wertheim Voor Heel Even. Zijn impresariaat Bunker Theaterzaken laat weten dat de eindejaarsshow van Micha Voor Twaalven heet: "Eindelijk is het zover, uw lievelingscabaretier, die door anderen niet begrepen wordt, maar die u wel kunt waarderen, mag het oude jaar afsluiten op NPO1". De cabaretier zal vanaf begin november met de voorstelling door het land toeren. De kaartverkoop is volgens de website in sommige theaters al van start gegaan.

Geen makkelijke taak

Micha treedt in de voetsporen van Claudia de Breij. Dat is geen makkelijke taak: Claudia heeft in tegenstelling tot Micha veel ervaring met de ouderjaarsconference. Zij verzorgde de show al drie keer.

Lees ook: Rob Goossens over oudejaarsconference Claudia de Breij: 'Kijker heeft er lak aan'

Bron: ANP