• Nieuws

Coosje leeft! Vervanger van Chantal Janzen in Kees & Co bekend!

Chantal Janzen en Simone Kleinsma in Kees & Co

De populaire comedyserie Kees & Co verliest Chantal Janzen, maar neemt géén afscheid van Coosje! Tina de Bruin neemt de hoofdrol van Janzen over.

Kees & Co maakte dit jaar een glorieuze comeback, na een afwezigheid van dertien jaar. De serie werd een succes, maar Chantal Janzen (Coosje) heeft geen tijd meer om acht weken te reserveren voor het tweede seizoen. Ze kan ook niet álle RTL4-shows doen, natuurlijk.

Tina & Co

Nadat Janzen aangaf dat ze niet meer terugkeerde in het tweede seizoen, was de vraag: vertrekt haar personage Coosje ook met de noorderzon? Dát is gelukkig niet het geval. De rol van Janzen wordt overgenomen door… Tina de Bruin! Coosje krijgt dus nogal een makeover.

Tina de Bruin was eerder te zien in Divorce, Het Geheime Dagboek Van Hendrik Groen, Familie Kruys en Dokter Tinus. Met het all-star team van de Foute Vriendinnen werkte ze óók op de lachspieren.

Kees & Co

De Bruin heeft veel ervaring met comedy, wat meer dan Janzen, die vooral na de eerste afleveringen van Kees & Co werd bekritiseerd (alleen Simone Kleinsma werd unaniem geprezen). Janzen maakt met haar rol als Coosje nog wél kans op de Televizier-Ster Actrice. Hoewel er veel gemopperd werd op de serie (niemand geloofde dat er geen lachband werd gebruikt), werd de Kees & Co-revival wél een grote hit op RTL4.

Het tweede seizoen werd al snel aangekondigd, maar het is nog onbekend wanneer het precies verschijnt. Wij duimen nog steeds voor een terugkeer van buurvrouw Sonja!

Foto: RTL/Valentina Vos