Dementerende Bruce Willis duikt op in familiefilmpje

Bruce Willis heeft zijn verjaardag doorgebracht met zijn familie, die een emotionele video deelt van het samenzijn. Het is voor het eerst dat de steracteur opduikt op sociale media sinds bekend is dat hij lijdt aan frontotemporale dementie (FTD).

Bruce Willis
© Screenshot Instagram Stories

Het was een dag met een lach en een traan voor de familie van de acteur. Ze kwamen allemaal - ex-vrouw Demi Moore en hun drie kinderen + aanhang, echtgenote Emma Heming Willis en hun twee kinderen -  samen voor zijn verjaardag. Maar Bruce is niet meer de oude. De acteur is ernstig ziek doordat hij aan een hersenaandoening lijdt. 

Eerste beelden

In februari maakte zijn familie bekend dat de diagnose FTD bij hem is vastgesteld. Nu delen ze de eerste beelden van Bruce nadat zijn ziekte wereldkundig is gemaakt. Op een Instagramvideo van Demi Moore is te zien hoe iedereen hem uit volle borst toezingt. Bruce is zichtbaar blij met de serenade, maar het is ook duidelijk dat de acteur flink veranderd is door zijn slopende ziekte. 

Verdriet

Zijn vrouw Emma deelt op Instagram hoe moeilijk deze dag is. "Vandaag is mijn man jarig. Ik ben de dag begonnen met huilen, dat zie je aan mijn opgezwollen ogen en snotneus", begint ze de video. "Ik vind het gewoon belangrijk dat je dit van alle kanten ziet." Ze vertelt dat ze vaak van mensen te horen krijgt dat ze zo sterk is en dat mensen niet snappen hoe ze dat doet. "Maar ik heb geen keuze. Ik wou dat ik dat had." Het model zegt elke dag momenten van verdriet te hebben "En ik voel dat vandaag op zijn verjaardag een beetje extra."

Vorm van dementie

Vorig jaar werd bekend dat Bruce Willis lijdt aan afasie. En daar kwam afgelopen maand de diagnose FTD bij. FTD komt vaak al op relatief jonge leeftijd voor en er is geen behandeling tegen. Volgens Alzheimer Nederland zorgt de ziekte voor heftige veranderingen in gedrag, taalvaardigheid en motoriek. Geheugenproblemen komen vaak pas in een later stadium.

Bron: ANP/Veronica Superguide