De Verraders doen boekje open bij Jinek: ‘De groepsdruk is absurd’

De Verraders gaat morgen van start! Betty Glas, Ferri Somogyi en Pernille La Lau schoven aan bij Jinek. Is het spelletje mentaal echt zo zwaar? “Groepsdruk, wat dat met je doet, is absurd.”

Check hier onze De Verraders-overzichtspagina met het laatste nieuws én meer!

De Verraders

Leugens, tranen en breakdowns tijdens De VerradersDe kandidaten staan zelfs constant in contact met een psycholoog. Is dat nodig? Is het spelletje mentaal gezien echt zo zwaar? Betty Glas, Ferri Somogyi en Pernille La Lau, drie van de deelnemers van het nieuwe seizoen van De Verraders, schoven vanavond aan bij Jinek.

Conflict

Presentatrice Eva Jinek vraag zich af hoe het kan dat alle deelnemers breken. “Het is moeilijk voor te stellen voor ons als buitenstaanders. Je gaat een spel spelen, je bent een volwassen mens.” Ferri geeft antwoord: “Als je een conflict met iemand aangaat, is nooit leuk. Maar groepsdruk, wat dat met je doet, is absurd. Je denkt dat je daar tegen kan als je niks hebt met die mensen, maar die groep over je heen, dat is echt bizar.

'Spel houdt nooit op'

Ook Pernille vond het zwaar: “Je zit 24/7 op elkaar, je bent met elkaar. Het spel houdt nooit op. In de nacht kun je eigenlijk nooit rustig slapen, want je weet niet of je er in bent, uit bent, wie je weggespeeld zou kunnen hebben.” Is die psycholoog dan echt nodig? Pernille vindt van wel: “Dat spel heeft zoveel begeleiding, omdat dat ook daadwerkelijk nodig is.” Toch vond ze het ‘superleuk’ om mee te doen: “Ik heb er echt van genoten!

Mochten Betty, Ferri en Pernille nog wat advies zoeken, wij vroegen een aantal oud-deelnemers om advies: dit is hoe je De Verraders wint!

Jinek zie je elke werkdag rond 22.00 uur op RTL 4. De Verraders is vanaf morgen elke vrijdag om 20.00 uur te zien op RTL 4.