De Verraders-afvaller: ‘Zo moe dat ik er paniekerig van werd!’

Gisteravond werkten de getrouwen eindelijk een verrader uit het spel! De afgevallen verrader vertelt over de deelname aan De Verraders: het spel is nog veel pittiger dan het op televisie lijkt.

De Verraders seizoen 3
© RTL

Let op: dit verhaal bevat spoilers over seizoen 3 van De Verraders. Check hier onze De Verraders-overzichtspagina met het laatste nieuws én meer.

Na een spannende aflevering was Maria Fiselier gisteren de eerste verrader die in het spel werd ontmaskerd. Maria en de temperamentvolle Selma hakten aan de Ronde Tafel flink op elkaar in, maar toen Maria haar medeverrader Sander verdacht maakte bleek de solidariteit tussen de saboteurs ver te zoeken.

Heel hard spelen

In RTL Boulevard vertelde Maria over haar exit, en de wissel die De Verraders op alle deelnemers trekt. Voor kijkers is het populaire programma spannend, maar de deelnemers raken soms zelf een beetje van het padje door al het gelieg en gekonkel“In het begin kom je er nog redelijk mee weg, en je hoeft ook niet glashard te liegen. De verdenkingen zitten nog niet écht op jou. Als dat ineens omdraait besef je ineens hoe hard je het spel moet spelen om in het spel te blijven.”

De neergang van verrader Maria

Maria begon De Verraders als een sluwe kandidate, maar na een paar afleveringen begon ze zichzelf te verspreken en hadden de andere kandidaten door dat ze wel érg theatraal reageerde op de gebeurtenissen in het spel. Maria vond meedoen aan De Verraders dan ook erg pittig. “We hebben heel veel psychologische hulp gehad tijdens het spel en ook een psychologische screening. Ze zeggen dan: onderschat het niet! Maar goed, dat doe je waarschijnlijk alsnog want je hebt geen idee. Er zijn twee kandidatenbegeleiders aanwezig en een psycholoog, en daar kun je op elk moment naartoe. Dat heb ik ook gedaan op bepaalde momenten, dat ik zei: ‘Jongens, ik heb het echt heel moeilijk.’ Ook oververmoeidheid speelde bij mij een rol: dat ik op een bepaalde dag zó moe was dat ik er paniekerig van werd.”

Onrust bij de verraders

Uiteindelijk viel Maria in de aflevering van gisteren door de mand, na een loeispannende en emotionele vergadering aan de Ronde Tafel. Katinka en Sander, de overgebleven verraders, schrokken hier zó van dat ze elkaar na de Ronde Tafel zowat in de haren vlogen! Misschien kan Jan Slagter, de beoogde nieuwe verrader, weer wat rust in het team van de saboteurs brengen...

Je ziet De Verraders elke vrijdag op RTL 4, van 20.00 uur.