De Verborgen Parel: Black Sails

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
De Verborgen Parel: Black Sails

De Verborgen Parel: Black Sails

|
|

Laatste update:

Naast de talloze aanraders van vrienden, social media-pagina’s en zelfbenoemd serie-experts, ben ook jij vast weleens het overzicht kwijt: welke serie moet ik nou echt gaan kijken? Dit keer: Black Sails.

Treasure Island

In 1884 schreef Robert Louis Stevenson de avonturenroman Treasure Island over de spannende zoektocht naar de piratenschat van kapitein Flint. Dit jongensboek werd gebruikt als inspiratiebron voor Black Sails, maar verwacht in deze avonturenserie geen vrolijke piraten met een papegaai op de schouder. De mannen en vrouwen in Black Sails zijn bikkelhard en gaan letterlijk over lijken om te krijgen wat ze willen. Een sterke maag is daarom aangeraden.

Black Sails

In Black Sails, waarvan de eerste twee seizoenen op Netflix staan en het derde op HBO, gaat piratenkapitein Flint op zoek naar een schip met een hele waardevolle lading. Om het schip te vinden heeft hij een belangrijk document nodig en dat is nou juist in handen van de dief Long John Silver. Flint wordt gedwongen om met Silver samen te werken en dat brengt zijn geheime plannen in groot gevaar en dan moet hij ook nog eens voorkomen dat zijn bemanning tegen hem in opstand komt.

Zie ook:

Nog niet overtuigd, dan geven we je hieronder nog acht redenen:

1. Black Sails wordt in Amerika uitgezonden door de zender Starz, die eerder al Spartacus uitzond. De twee series zijn ook goed te vergelijken. Net zoals Spartacus speelt Black Sails zich af in het verleden en wordt er een flinke dosis seks en geweld toegevoegd om te voorkomen dat de afleveringen saaie geschiedenislesjes worden.

2. Toch kan je wel het een en ander opsteken van Black Sails. Piratentrio Charles Vane, Jack Rackham en Anne Bonny zijn gebaseerd op echte piraten die in de 18e eeuw de zeeën onveilig maakten. In het derde seizoen komt de legendarische piraat Blackbeard ook nog even voorbij.

3. Voor de fans van het boek Treasure Island, Schateiland in het Nederlands, lopen er ook nog voldoende bekende figuren rond, zoals kapitein Flint, Long John Silver en Billy Bones.

4. Zelfs voor fans van Waku Waku is de serie een aanrader want niemand minder dan onze eigen Rob Fruithof(!) speelt in het derde seizoen een klein rolletje.

5. Een serie over piraten kan natuurlijk niet zonder zeeslagen en die zijn in Black Sails heel erg spectaculair. Het kanonvuur knalt je om de oren en er gaat geen gevecht voorbij zonder dat er liters bloed worden verspild.

6. Maar het is niet alleen actie. Eleanor Guthrie heeft de leiding over pirateneiland New Providence en moet zich in allerlei bochten wringen om de macht te behouden. Ze sluit deals, rekent af met vijanden en speelt politieke spelletjes waar Frank Underwood nog wat van zou kunnen leren.

7. Kapitein Flint is daarnaast een man met veel geheimen. In iedere aflevering kom je iets meer over hem te weten en ontdek je dat hij misschien helemaal niet het beste voor heeft met zijn bemanning. Flint heeft er ook geen enkel probleem mee om zijn tegenstanders uit de weg te ruimen om zijn doel te bereiken.

8. De cast is niet heel bekend, al herken je Toby Stephens misschien nog wel uit James Bond-film Die Another Day. Wij garanderen je echter dat je na het zien van Black Sails meer wil zien van femme fatale Jessica Parker Kennedy (Max) en stoere hunk Zach McGowan (Charles Vane).

Lees verder