Yes! De succesvolle film Bird Box krijgt een vervolg

Door Redactie
Bird Box, vervolgfilm, Malorie

Netflix had in 2018 met de film Bird Box een ware hit te pakken. Kijkers keken de film niet alleen meerdere malen, maar bedachten zelfs een (levensgevaarlijke) challenge, maakten parodieën en er kwamen zelfs restaurants met een Bird Box-thema. Voor die fans en alle fans die hun leven niet op het spel hebben gezet, is er nu goed nieuws: er komt een heus vervolg aan! 

Dat heeft schrijver Josh Malerman, die het boek naar de gelijknamige film heeft geschreven, onthuld. "Ik kan er niet al te veel over vertellen, behalve dat het in ontwikkeling is", verklapte Josh aan Inverse. "Soms voelt het wel vreemd, al deze geheimhouding, maar ik ben ervoor in."

Malorie

De vervolgfilm zal gebaseerd zijn op het komende boek van de auteur getiteld Malorie (dat in november van dit jaar in het Nederlands zal verschijnen). Net als Bird Box draait Malorie om Sandra Bullocks karakter en zal de film beginnen waar de vorige eindigde: het moment waarop Malorie de school voor blinden bereikt. "We starten daar, en vervolgens maakt het verhaal een tijdssprong naar enkele jaren later; tien jaar later begint de actie pas echt."

Sandra Bullock

De verfilming bij Netflix is dus zeker, maar dat is de aanwezigheid van Sandra Bullock nog allesbehalve, al lijkt de schrijver dat geen probleem te vinden. “Ik heb het tweede boek op dezelfde manier als het eerste geschreven, en toen wist ik nog niet dat ze het personage zou spelen. Natuurlijk heb ik de sequel op een visuele manier geschreven, maar verder voelde het niet anders dan bij Bird Box.” We gaan het afwachten! 

De eerste film nog niet gezien? Bekijk hieronder dan alsnog de trailer.