Huh? De studio achter The Lion King wordt gesloten!

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Huh? De studio achter The Lion King wordt gesloten!

Huh? De studio achter The Lion King wordt gesloten!

|
|

Laatste update:

De studio achter de visuele effecten van de The Lion King remake sluit zijn deuren! MPC (Moving Picture Company) heeft dat bevestigd. Het is nog onduidelijk hoeveel mensen er ontslagen worden, maar de Canadese studio in Vancouver had op zijn hoogtepunt 800 mensen werken aan 3D effecten voor grote films. Extra zuur: de studio werkte als laatste aan de redesign van de oerlelijke live-action Sonic the Hedgehog!

Geen happy ending

De website Cartoon Brew heeft via bronnen binnen de studio vernomen dat de medewerkers gisterochtend Amerikaanse tijd op de hoogte werden gesteld. Een reden werd niet gegeven al circuleert er een niet geverifieerde brief waarin verteld wordt dat het financieel interessant is om ergens anders dan Vancouver een studio te openen.

3D animaties voor veel Disney-films

MPC heeft nog wel studio’s voor digitale filmeffecten in Montréal, Parijs, Adelaide, Los Angeles en Toronto, al worden ontslagen in deze studio’s ook niet uitgesloten. Het bedrijf is geen eigendom van Disney, maar doet wel veel werk voor de animatiereus. Van The Lion King tot The Jungle Book remake, X-Men, Dumbo en Guardians of the Galaxy.

Huh? De studio achter The Lion King wordt gesloten!

Lelijke Sonic the Hedgehog

De redesign van Sonic werd specifiek door de Vancouver-studio gedaan. Fans van de blauw egel vonden hem in de eerste trailer zo gruwelijk lelijk, dat de regisseur terugging naar de 3D effectstudio voor een heel nieuw design.

Sonic the Hedgehog komt nu 12 februari uit in de bioscoop. The Lion King is een van de meest succesvolle films van 2019.

Lees verder