De soundtrack was beter… De grootste hits uit bekende films!

Veronica Superguide logo
De soundtrack was beter… De grootste hits uit bekende films!

De soundtrack was beter… De grootste hits uit bekende films!

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Soms is de soundtrack van een film zó goed, dat je hem nog neuriet terwijl je de film al lang vergeten bent. Liedjes maken een film indrukwekkender, maar soms overvleugelen ze zelfs de film waar ze voor geschreven zijn. Dit zijn een aantal van de grootste ‘filmhits’ aller tijden!

Pharrell Williams - Happy

Despicable Me 2

Pharrell Williams loopt er niet echt mee te koop, maar hij schreef zijn megahit Happy voor Despicable Me 2. Eigenlijk zou Cee Lo Green het nummer opnemen, maar zijn platenmaatschappij was bang dat Happy een nadelige invloed zou hebben op de verkoop van Greens eigen kerstalbum. We vragen ons af hoe de platenmaatschappij daar achteraf op terugkijkt.

Happy verscheen in 2014, en verbleef ruim 35 weken in de top 15 van de Nederlandse hitparade. Daarmee is het de best presterende single in de Nederlandse Top 40 ooit.

Justin Timberlake - Can’t Stop The Feeling

Trolls

De meeste artiesten zouden zich in de handjes knijpen als ze ééns in hun leven een catchy nummer als dit konden opnemen. Justin Timberlake schreef het gewoon eventjes voor de soundtrack van... Trolls.

Het nummer werd gereleased in mei 2016, en is nog steeds regelmatig te horen.

Bryan Adams - (Everything I Do) I Do It For You

Robin Hood: Prince Of Thieves

Begin jaren 90 waren soundtracks voor films een behoorlijke ‘big deal’. In die tijd bestond Youtube nog niet, en videoclips waren een handige manier om alvast beelden van een film te kunnen (laten) zien. Bryan Adams scoorde zijn grootste hit met deze ballad, en zal ‘m waarschijnlijk zijn hele leven moeten zingen.

Robin Hood: Prince Of Thieves, met Kevin Costner als Robin, was de op één na populairste film in 1991, maar Adams lied heeft de film waarschijnlijk overstegen.

Bee Gees - Stayin’ Alive

Saturday Night Fever

Paramount wilde graag een film om in te haken op de disco-hype van de jaren 70: Saturday Night Fever. Klein probleem: ze hadden geen enkel idee wat ‘disco’ precies inhield. De Bee Gees wilden wel helpen, en schreven in één weekend een heel album met disco-tracks. 

Naast Stayin’ Alive bevatte de plaat You Should Be Dancing, How Deep Is Your Love, If I Can’t Have You, en Night Fever. Niet slecht voor een weekendje werk!

Céline Dion - My Heart Will Go On

Titanic

Zodra je het Ierse fluitje hoort weet je hoe laat het is. Flashbacks naar Jack en Kate, een zinkende boot, en natuurlijk Céline Dion! Tegenwoordig wordt er lacherig gedaan over My Heart Will Go On, maar eind jaren 90 was het een gi-gan-ti-sche hit. De single werd 18 miljoen keer verkocht, won een Oscar en verschillende Grammy’s.

Het succes van Céline Dion zorgde er korte tijd voor dat zowat élke film met bijbehorende ballad-single verscheen. Armageddon, een film over het einde van de wereld, had ineens een mierzoete song van Aerosmith!

Whitney Houston - I Will Always Love You

The Bodyguard

Deze gevoelige ballad werd eigenlijk door Dolly Parton uitgebracht, in 1974. Whitney Houston coverde het nummer voor de soundtrack van The Bodyguard, met (alweer!) Kevin Costner. Hoewel The Bodyguard een aardige film was, werd de soundtrack écht legendarisch. 

Houstons versies van I Will Always Love You, I Have Nothing en I’m Every Woman, zorgde ervoor dat er ruim 45 miljoen(!) exemplaren van de soundtrack verkocht werden.

Eervolle vermelding: Guns N Roses - You Could Be Mine

Terminator 2: Judgment Day

James Cameron wilde graag een nummer van Guns ‘n Roses, op dat moment zo’n beetje de coolste band ter wereld, op de soundtrack van zijn nieuwe Terminator-film. Schijnbaar dineerde Arnold Schwarzenegger zélf met de bandleden om ze te overtuigen. 

Het leverde een (voor die tijd) geweldige clip op, met een rol voor The Terminator zelf. Het nummer werd echter geen megahit zoals de andere nummers. Grappig feitje: Terminator was de populairste film van 1991, op de hielen gezeten door... Robin Hood: Prince Of Thieves!

Zijn we een paar goede voorbeelden vergeten? Laat het ons weten op onze Facebook-pagina!

Lees verder