De Slimste Mens-kandidaat Martin Rombouts slaat terug naar Angela de Jong

Kijkers van De Slimste Mens zetten dit seizoen vraagtekens bij het niveau van de kandidaten, en tv-orakel Angela de Jong is al helemáál hard in haar oordeel. Volgens de columniste weten de deelnemers dit jaar enorm weinig, en kijkt ze daardoor minder graag naar de populaire quiz. Kandidaat Martin Rombouts slaat via Instagram terug: “Makkelijk scoren!”

Martin Rombouts en Angela de Jong

Schrijver/dichter Martin Rombouts is in het lopende seizoen van De Slimste Mens één van de uitschieters. Waar andere kandidaten worstelden met onderwerpen als Salman Rushdie, of Franeker (“Een zanger? Acteur?”) scoort Martin als een dolle. 

Het einde van De Slimste Mens?

Kijkers ergeren zich groen en geel aan het lage niveau van veel andere kandidaten, en Algemeen Dagblad-columniste Angela opende deze week een frontale aanval. Volgens de tv-fluisteraar moet De Slimste Mens stappen nemen om het niveau op te krikken: anders kan de quiz misschien wel ten onder gaan.

Martin voelde zich toch een beetje aangesproken door de uithaal van Angela, en besloot daarom een rekensommetje te maken. Martin rekende de scores uit van alle kandidaten in het huidige seizoen én de reeks die Angela de Jong zelf speelde (en won). Wat blijkt? De kandidaten van dit seizoen De Slimste Mens scoren ruim 10 procent hoger dan die in Angela’s seizoen!

Martin Rombouts rekent de scores uit in De Slimste Mens
© Instagram/Martin Rombouts

‘Makkelijke punten’

Volgens Martin was Angela zelf een enorm goede kandidaat, maar trof ze het ook wel een béétje met haar tegenstanders. “Angela de Jong wist veel, maar de anderen lieten wel veel makkelijke punten voor haar liggen.” Zo! De toorn van Angela de Jong wordt dus verslagen met een Excel-bestandje: als de berekening, helemaal klopt, tenminste.

Of Martin zijn favorietenrol dit seizoen waar kan maken zien we op 10 februari: dan is de spannende finale van De Slimste Mens!