De Roelvinkjes hebben Effe Geen Cent Te Makken

De Roelvinkjes hebben Effe Geen Cent Te Makken

Na René Froger, Gerard Joling en Gordon gaat er wéér een volkszanger leven van een klein budget. De familie Roelvink is later dit jaar te zien in Effe Geen Cent Te Makken.

In de show verlaten de Roelvinkjes hun woning in de P.C. Hooftstraat, en wonen ze tijdelijk in een wijk waar overwegend minima wonen. Dave en zijn vrouw Honoria moeten een maand lang leven met 1000 euro. Zoons Dave en Donny trekken tijdelijk bij hun ouders in, om de opdracht nog even wat lastiger te maken.

Effe Geen Cent Te Makken begon in 2008 met René en Natasja Froger. Het duo, en hun kinderen Maxim en Didier, leefden een maand lang van een minimuminkomen, en vroegen zo aandacht voor voedselbanken in Nederland. Het programma was een groot succes en trok gemiddeld 1,6 miljoen kijkers.

Na een paar variaties op het thema: Echte Gooische Meisjes In de Bijstand (2009) en Diva’s Draaien Door (2011), raakte RTL4 écht goud toen Gerard Joling en Gordon de show dunnetjes overdeden. Het duo trok regelmatig meer dan 2 miljoen kijkers.

We zijn benieuwd of de familie Roelvink het succes kan evenaren. Dries, Honoria, Dave en Donny speelden eerder de hoofdrol in De Roelvinkjes en Dave En Donny Doen Zaken. De Roelvinkjes werd door gemiddeld 500.000 mensen bekeken, maar de wheelende en dealende Dave En Donny deden het een stuk minder bij het publiek. Ondanks Donny’s geboetseerde buikspieren!

We ontdekken het op woensdag 19 september; dan begint het nieuwe seizoen Effe Geen Cent Te Makken bij SBS6.