De Luizenmoeder breekt opnieuw record

Veronica Superguide logo
De Luizenmoeder breekt opnieuw record

De Luizenmoeder breekt opnieuw record

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Het succes van De Luizenmoeder lijkt niet te stoppen. Waar de eerste aflevering al een historisch terugkijkrecord vestigde in Nederland, weet de tweede aflevering dat nu te overtreffen.

2,6 miljoen

De eerste aflevering van De Luizenmoeder scoorde lineair 750.000 kijkers, trok uitgesteld 844.000 kijkers, dus in totaal 1,6 miljoen kijkers. Aflevering twee scoorde lineair 1,4 miljoen kijkers, trok uitgesteld 1,2 miljoen kijkers, dus in totaal 2,6 miljoen kijkers. Met 844.000 kijkers terugkijkers werd De Luizenmoeder vorige week het meest teruggekeken programma in de Nederlandse tv-historie. Een week later zijn er dus maar liefst 1,2 miljoen terugkijkers voor de tweede aflevering.

Dit soort uitgestelde cijfers – bij de eerste aflevering betrof het uitgestelde deel 53 procent van het kijktotaal en bij de tweede aflevering 47 procent – zijn nog nooit vertoond in ons land.

Vanavond is de derde aflevering van De Luizenmoeder te zien op de lineaire televisie, om 20.25 uur op NPO 3. Vorige week maakte De Luizenmoeder lineair een bizarre kijkcijfersprong door te groeien van 750.000 naar 1,4 miljoen lineaire kijkers, een stijging van 85 procent. Ter vergelijking: de meeste nieuwe series verliezen 10 procent van de kijkers na de eerste aflevering.

Lees verder