De locatie van The Passion 2023 is bekend

The Passion 2023
© ANP

De dertiende editie van het KRO-NCRV-programma The Passion vindt op 6 april, Witte Donderdag, plaats in de Friese havenstad Harlingen. Er mag weer publiek bij het evenement aanwezig zijn, aldus de omroep. De cast wordt begin volgend jaar bekendgemaakt.

Modern jasje

Volgens directievoorzitter Peter Kuipers van KRO-NCRV "is het belangrijk dat we het eeuwenoude paasverhaal blijven vertellen, in een modern jasje met actuele elementen". Zijn omroep maakt naar eigen zeggen "programma’s en initiatieven waarin liefde voor de mensen om je heen een grote rol speelt. The Passion is daar een mooi voorbeeld van en maakt duidelijk dat het paasverhaal over Jezus, dat bijna 2000 jaar oud is, nog steeds actueel is."

Het succes van The Passion

Burgemeester Ina Sjerps is heel trots dat The Passion in 2023 in haar stad neerstrijkt. Het spektakel wordt gemaakt in samenwerking met de Protestantse Kerk in Nederland.

The Passion is al jaren een enorme kijkcijferhit en trekt ook een groot livepubliek. Er doen ook veel BN’ers mee al zijn niet alle bekende Nederlanders fan van het evenement.

Bron: ANP / Veronica Superguide