lama's

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
lama's

De Lama's-fans opgelet: nieuwe theatertour en Videoland-serie

|
|

Laatste update:

Cabaretgroep Tafkal, oftewel: The Artists Formerly Known As Lama's, gaat volgend jaar opnieuw optreden én krijgen zes afleveringen op Videoland. Van februari tot juni 2023 bestormen Ruben Nicolai (46), Tijl Beckand (47), Ruben van der Meer (51), Jeroen van Koningsbrugge (48) en presentator Patrick Lodiers (50) de theaters. Daarover vertelden de mannen gisteren bij Jinek. 

Televisie: tussen 2004 en 2008 

De Lama's was in de 'zero's' een enorm succesvol televisieprogramma van BNN. De show, draaiende om improvisatietheater, won de Gouden Televizier-Ring en was het gesprek van de dag. Fans lieten het lama-logo op hun lijf tatoeëren en de DVD's vlogen over de toonbank. Maar na vier jaar improviserende grappen bedenken, stopte het programma. Tien jaar later stonden De Lama's ineens in de Ziggo Dome. En nu hebben ze een nieuwe naam: Tafkal. Vanwege een juridische kwestie konden ze niet meer van de naam Lama's gebruikmaken.

'Allemaal ego's' 

Jeroen van Koningsbrugge vertelde bij Jinek hoe het is om nu op het podium te staan: 'Vroeger waren we allemaal jonge honden, die onze grappen wilden pakken. Het waren allemaal ego's - die we nog steeds zijn, maak je geen zorgen."

Nu is dat veranderd, aldus Jeroen. "Je hebt meer rust, je gunt elkaar iets. Je zit meer te denken aan het geheel in plaats van dat je solistisch bent."  

"Jullie zijn rijper", concludeert Jinek. 

"Wat zei je? Jullie hebben een druiper?" vraagt een jolige Ruben Nicolai. 

Bijna twintig jaar Lama's

"Ja! We gaan nog één jaartje door! Acht steden in 2023!!", kondigde Tijl Beckand gisteren aan op Instagram. De groep Tafkal zal in theaters optreden in Maastricht, Den Haag, Groningen en Den Bosch. Ook gaan ze de grens over: met improvisatieoptredens in Gent en Antwerpen.

Show voor Videoland

Ook zullen Ruben Nicolai, Tijl Beckand, Ruben van der Meer, Jeroen van Koningsbrugge en presentator Patrick Lodiers zes afleveringen voor Videoland gaan maken. Wanneer deze zullen verschijnen, is nog niet bekend. 

Jinek is elke werkdag 22:10 te zien op RTL 4. 

 

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Deze week bespreken we Better Call Saul, Roar en The Kardashians. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder