De Kameleon: boeken, films en nu een eigen serie

Veronica Superguide logo
De Kameleon: boeken, films en nu een eigen serie

De Kameleon: boeken, films en nu een eigen serie

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

De eeneiige tweeling Hielke en Sietse gaan lekker! Eerst waren er tientallen boeken, toen twee films en nu komt er ook nog een tv-serie van De Kameleon. De twaalfdelige jeugdserie zal worden uitgezonden bij de KRO-NCRV. De opnames vinden deze zomer plaats.

HIELKE EN SIETSE

Hielke en Sietse Klinkhamer keren vijftien jaar na de eerste Kameleon-film terug. Steven de Jong neemt net als bij de films de regie voor zijn rekening: “Je wil niet weten hoe vaak er mailtjes komen met de vraag: maak je nog iets nieuws met de Kameleon? Die Kameleon-honger is nooit weggeweest.” Kijk hieronder naar een trailer van de eerste film uit 2003: De schippers van de Kameleon. Kameleon 2 kwam uit in 2005.

Tweeling gezocht

De omroep en De Jong zoeken nog een eeneiige tweeling voor de rollen van Hielke en Sietse. Voorwaarden? Ten eerste moeten de jongens van 13 à 14 jaar stoer en niet bang aangelegd zijn. Ook moeten ze over een flinke dosis lef beschikken: “Want ze moeten met een speedboot over het water scheuren.”Er wordt ook nog gezocht naar een iele, magere jongen die de rol van Kees gaat vertolken. Hij moet ook goed kunnen dansen en eten. Voel je je aangesproken en heb je interesse? Speel een scène na uit een van de twee films en mail die naar de regisseur: info@stevendejongfilms.nl. Wie niet waagt wie niet wint!

SCHRIJVER HOTZE DE ROOS

De Jong kruipt zelf weer in de huid van de vader van de tweeling. De Kameleon is gebaseerd op de jeugdboeken van Hotze de Roos, die ruim zestig boeken schreef over de Friese tweeling.

Lees verder