Taylor Schilling als Piper in Orange is the New Black

Veronica Superguide logo
Taylor Schilling als Piper in Orange is the New Black

Verrassing! De echter Piper duikt op in finale Orange is the New Black

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Fans van Orange is the New Black staat een fantastische easter egg te wachten. Piper Kerman, de schrijfster die met haar boek diende als grote inspiratiebron voor de Netflix-hit, duikt op in de grote finale! 

Zoals echte OITNB-fans weten, zorgde Orange Is the New Black: My Year in a Women's Prison van Piper Kerman voor de grote verhaallijnen in Netflix' meest bekeken Original-serie ooit. Wel zo netjes dat de makers haar in 't aller-allerlaatste seizoen een cameo gaven. Kijk maar: 

Piper in Orange is the new Black

Die 'echte' Piper ontpopte zich na haar prison-tijd als voorvechtster van vrouwenrechten in de gevangenis. Haar boek diende als grote uitgangspunt voor de serie, die later allerlei andere kanten op schoot en ook nieuwe, originele personages creëerde. Larry, in OITNB gespeeld door Jason Biggs, is ook in real-life haar man. 

Het einde van Piper en Alex

We duiken nu even in spoilers voor de allerlaatste aflevering, dus lees niet verder als je nog moet kijken. Oké, ben je er nog? We konden vorige week nog melden hoe het nu eigenlijk écht zit met Piper Chapman (Taylor Schilling) en Alex Vause (Laura Prepon). Want daar bleef nog wel wat verwarring hangen: zijn ze nu wel of niet bij elkaar? Zie hier: het allesbeslissende antwoord

Spin-off?

Het allerlaatste seizoen van Orange is the New Black staat sinds vorige maand op Netflix. Maar... voordat we massaal beginnen te huilen: mogelijk is het einde nog niet in zicht! Er gaan al geruchten over een spin-off

Lees verder