Ocean's Eleven remake cast

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Ocean's Eleven remake cast

De 7 beste film remakes ooit gemaakt

|
|

Laatste update:

Heel soms is de remake beter dan het origineel. Of nou ja, misschien wel iets vaker dan heel soms… We hebben namelijk best wat lastige keuzes moeten maken om tot dit toplijstje te komen. Toch is het ons uiteindelijk gelukt! Zodoende vind je hieronder de 7 beste film remakes ooit gemaakt.

1. Ocean’s Eleven

De originele Ocean's Eleven, uitgebracht in 1960, bevatte Hollywoods populairste sterren: Frank Sinatra, Peter Lawford en Dean Martin, ook wel bekend als de Rat Pack. Gelukkig wist Steven Soderbergh voor zijn remake dit cruciale element te behouden. Ook de moderne Ocean's Eleven kent namelijk een cast van ongekende klasse! Sterker nog: de remake was zelfs populairder bij het publiek en critici dan de eerste film. Zodoende volgde er gelukkig nog een aantal (originele) films!

2. The Departed

Aan de ene kant is het jammer dat een al prestigieuze film als Internal Affairs in veel lijstjes wordt overschaduwd door zijn remake The Departed. Aan de andere kant is die laatste film simpelweg geweldig! Voor een van zijn beste films wist Martin Scorsese namelijk een waanzinnige hoeveelheid talent aan te trekken. Zij vertellen in de basis hetzelfde verhaal van de in Hong Kong gesitueerde misdaadthriller Infernal Affairs. De setting verhuist echter naar Boston, waar de Ierse maffia huishoudt.

The Departed Leonardo Dicaprio Jack Nicholson

3. Invasion of the Body Snatchers

Sinds de sciencefiction-horrorfilm Invasion of the Body Snatchers in 1956 uitkwam, zijn er verschillende remakes gemaakt. Die van Philip Kaufman uit 1978 blijft wat ons betreft echter de beste. De film vertelt een verhaal over paranoia, versterkt door de aanwezigheid van buitenaardse wezens, die de gedaante van een mens kunnen kopiëren. Veel mensen vinden deze remake de betere versie, onder meer vanwege de geweldige cast met onder meer Donald Sutherland, Jeff Goldblum en Leonard Nimoy.

4. I Am Legend

De meeste mensen weten wel dat het hierboven genoemde Invasion of the Body Snatchers een remake is. Datzelfde geldt waarschijnlijk ook voor de film waarmee we dit toplijstje openden: Ocean’s Eleven. Dat I Am Legend óók een remake is, is voor de meeste mensen waarschijnlijk wel een verrassing! De post-apocalyptische kaskraker met Will Smith is een remake van de gelijknamige roman uit 1954. Het verhaal is twee keer eerder verfilmd: in 1964 als The Last Man on Earth en in 1971 als The Omega Man.

I Am Legend Will Smith hond

5. 12 Monkeys

Nadat een virus het grootste deel van de mensheid heeft weggevaagd, wordt Cole (Bruce Willis) erop uit gestuurd om de oorzaak van de uitbraak te achterhalen. Deze film is gebaseerd op de korte film La Jetée. We zien Bruce Willis op het hoogtepunt van zijn actiecarrière, net na de derde Die Hard-film. Eerlijk gezegd is het gemakkelijk te vergeten hoe divers zijn filmografie eigenlijk is… Maar als we weer eens aan 12 Monkeys denken, herinneren we ons weer dat hij veel meer is dan 'enkel' een actieheld!

6. The Fly

The Fly is onze tweede film remake met de coolste acteur ooit: Jeff Goldblum! In David Cronenberg zijn remake van de sci-fi-film uit 1958 zien we Goldblum als wetenschapper wiens experiment compleet verkeerd afloopt. Door super gave special effects is The Fly het absolute toppunt van een genre dat ook wel bekend staat als 'body horror'. Sterker nog: deze remake uit 1986 wist zelfs een Oscar te winnen dankzij die walgelijke make-upeffecten.

The Fly Jeff Goldblum

7. It: Part 1

Er komen nog flink wat Stephen King-films aan! Dat feit doet ons enorm veel deugd. We hebben namelijk bijzonder genoten van de remake van zijn It. De remake van een van Kings engste romans volgt een groep kinderen die het opnemen tegen de kwaadaardige clown Pennywise… Dat veel dertigers aan het origineel een trauma hebben opgelopen, dat ze blijkbaar graag nog eens willen herbeleven, bleek wel uit het commerciële succes van deze remake. It: Part One is namelijk de meest winstgevende horrorfilm ooit gemaakt, zo bracht de film ruim 700 miljoen dollar op aan de bioscoopkassa’s.

Lees verder