• TV
  • Talkshow

De Avondshow met Arjen Lubach even niet te zien

Arjen Lubach

Arjen Lubach is amper een maand begonnen aan zijn nieuwe actualiteitenprogramma De Avondshow, maar neemt begin april een korte pauze. Dit laat de VPRO weten in een aankondiging. Een week lang zullen er verschillende Nederlandse stand-up comedians te zien zijn. 

 

“Ook avondshows hebben soms pauze nodig, zelfs die van Arjen Lubach”, is te lezen in de aankondiging van de VPRO. Van maandag 4 april tot en met donderdag 7 april zijn elke avond twee cabaretiers te zien in Avondshow Stand-ups. De uitzendingen worden opgenomen in de Avondshow-studio. 

‘Mix van oude rotten en beloftes voor later’

In de stand-up show maken we kennis met de leukste stand-up comedians van Nederlandse bodem, laat De Avondshow weten via Instagram. “Een mix van oude rotten en beloftes voor later.” De vervangers van Arjen zijn Pieter Derks, Hans Sibbel, Glodi Lugungu, Raoul Heertje, Kim Schuddeboom, Martijn Koning, Alex Ploeg en Serine Ayari.

Groot succes

De aftrap van De Avondshow was op 21 februari en zou bijna niet doorgaan, nadat Arjen besmet raakte met het coronavirus. Gelukkig kwam het goed en startte de show zoals gepland. Vijf weken na de eerste aflevering wordt er een korte pauze ingelast, om vervolgens op maandag 11 april weer “fris en scherp door te gaan”.

 

De show is meteen een groot succes en de eerste aflevering trok de show zelfs 1,6 miljoen kijkers! Een dingetje waar veel kijkers zich aan ergerden was de lachband die de hele tijd te horen is. Maar de ergernis lijkt niet door te zetten, want de kijkcijfers blijven elke keer weer hoog!

 

Dit grote succes lijkt ook op te vallen bij de concurrentie. In Jinek vertelde Angela de Jong dat De Avondshow makkelijk om 19:00 uur uitgezonden kon worden. Eva Jinek juichte dit onmiddellijk toe en zag het wel zitten om de show van Arjen Lubach naar voren te plaatsen, de talkshowhost zag een mooie kans op minder concurrentie.  

 

Avondshow stand-ups is van 4 tot en met 7 april om 22:10 uur te zien op NPO1 en online.

 

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.