Mamma Mia! Cast

Veronica Superguide logo
Mamma Mia! Cast

Klaar voor de herfst: de 8 lekkerste feelgood-films op Netflix

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

De herfst staat weer voor de deur en gaat voorlopig helemaal nergens heen. Maar met deze feelgood-films kom je dit druilerige en deprimerende seizoen wel door!

Mamma Mia! (2008)

Met Mamma Mia! op je tv sta je dansend in de woonkamer. Deze musical, met onder anderen Meryl Streep en Amanda Seyfried, neemt je mee naar een prachtig, idyllisch Grieks eiland waar de zoektocht naar Sophie’s vader wordt gestart. De vele ABBA-klassiekers zoals ‘Dancing Queen’ en ‘Money, Money, Money’ zorgen voor gezellige sing-alongs en zullen je meteen in een beter humeur stemmen.

Notting Hill (1999)

Films met Hugh Grant beslaan een kwart van deze lijst, dus we kunnen gerust stellen dat hij meer mensen van hun somberheid verlost dan de gemiddelde psychiater. Ook in de romcom Notting Hill zijn de charmes van de Britse acteur weer niet te weerstaan. Tel daar de zonnige glimlach van Julia Roberts bij op en dan is het even zomer in september!

Bridget Jones’s Diary (2001)

In Bridget Jones’s Diary gooit een slonzige dertiger het roer om in haar zoektocht naar de ware liefde. Renee Zelwegger is even grappig als charmant in de hoofdrol en ook haar tegenspelers Colin Firth en, daar heb je hem weer, Hugh Grant zijn prima op dreef!

To All The Boys I've Loved Before (2018)

Lara Jean Covey schrijft brieven aan al haar voormalige crushes. Deze zijn alleen niet bedoeld om gelezen te worden door anderen, en al helemaal niet door de jongens zelf. Haar kleine zusje denkt daar anders over en verstuurt ze allemaal. Het zal je maar gebeuren… Een jonge, sympathieke cast met onder andere Noah Centineo, neemt je mee in de wereld van verliefde, en soms wat awkward tieners. Het is een charmante young adult-verfilming die lekker wegkijkt!

School of Rock (2003)

In deze hartverwarmende komedie speelt Jack Black speelt een voormalig rockgitarist die een baantje neemt als invalleraar. Wanneer hij ziet dat zijn leerlingen muzikaal talent hebben, schrijft hij hen in voor een talentenjacht. De even stoere als ontroerende finale staat garant voor een lach en een traan!

Mannenharten (2013)

De hoeveelheid Nederlandse romcoms is niet meer op tien handen te tellen, maar Mannenharten blijft toch wel een van onze favorieten. Het verhaal volgt 6 stadse mannen op een keerpunt in hun leven. Ze zijn op zoek naar hun plek in het bestaan en naar degene die ze aan hun zijde willen. Met hoofdrollen voor Barry Atsma, Daan Schuurmans en Jeroen Spitzbergen kan het haast niet fout gaan. 

Hugo (2011)

Martin Scorsese kennen we natuurlijk vooral van geweld(dad)ige misdaaddrama’s als Goodfellas en Casino. Maar met Hugo leverde hij zowaar een hartverwarmende familiefilm af. Dit oogstrelende avontuur over een weesjongetje en zijn mysterieuze robot won vijf Oscars, waaronder beste camerawerk en beste effecten.

De Marathon (2012)

In deze kaskraker doen vier uitgebluste automonteurs mee aan de Marathon van Rotterdam om hun garage te redden. Dat Nederlandse komedies ook zonder romantische insteek prima kunnen werken, bewijst deze hitfilm wel. En wat is er nou lekkerder dan andere mensen te zien sporten, terwijl je zelf lekker onderuitgezakt op de bank hangt?

Lees verder