De 5 beste films van Leonardo DiCaprio! (En 3 grote flops)

Veronica Superguide logo
De 5 beste films van Leonardo DiCaprio! (En 3 grote flops)

De 5 beste films van Leonardo DiCaprio! (En 3 grote flops)

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Leonardo DiCaprio is een van de grootste acteurs in de filmwereld. Na al 5 keer genomineerd te zijn won hij in 2016 éindelijk die felbegeerde Oscar om zijn prijzenkast mee compleet te maken. Leo speelt in veel kaskrakers, daarom hebben we de 5 beste films van hem op een rijtje gezet en ook even gelijk zijn 3 slechtste erbij gegooid. Iedereen begint immers onderaan. 

1. Titanic 

“Ik ben verliefd op Leonardo, Leonardo DiCaprio, pak mijn hand ik wil met je dansen net als op die grote boot” zingt K3, en terecht. Samen met Kate Winslet speelt de jonge DiCaprio fantastisch in deze ontroerende film. Het is een klassieker en niet voor niets. Ruim 20 jaar later is de film nog steeds populair en eentje die iedereen gezien moet hebben.

2. The Wolf of Wall Street

Deze epische film laat het doorgeslagen leven op Wall Street zien waarin DiCaprio samen met Jonah Hill een komisch duo vormt. Met zijn tweeën duiken ze in de wereld van corruptie, criminaliteit en luxe feesten met hoge pieken en diepe dalen. Genieten op niveau. 

3. Catch Me If You Can

Al ruim 15 jaar oud, maar met een tijdloos verhaal. DiCaprio speelt hier het meesterbrein Frank Abagnale Jr., die het voor elkaar krijgt om op 18-jarige leeftijd zichzelf voor te doen als piloot, dokter en officier van justitie. Inclusief salaris, ja. Dat doen wij hem niet na. Het meest bizarre: het is gebaseerd op een waargebeurd verhaal!

4. Inception

Deze film is één grote mindfuck en de kans is groot dat je ‘m twee keer moet zien voordat je hem helemaal begrijpt. Worth it! In deze scifi-thriller raken dromen en werkelijkheid verweven in elkaar. DiCaprio is expert in het stelen van waardevolle geheimen in de droomstaat van mensen, wanneer de geest het zwakst is. Bereid je voor op een episch avontuur, want met deze film zit je elke minuut geboeid naar het scherm te kijken. 

5. Shutter Island

Shutter Island zet je hersenen aan het denken en houdt je continu gespannen. De film speelt zich af in 1954, en draait om DiCaprio die samen met Mark Ruffalo op zoek gaat naar een moordenares die uit een TBS-kliniek is ontsnapt. Meesterlijk acteerwerk en een ontzettend goed doordacht verhaal zorgen voor kijkplezier op niveau.

1. Don's Plum

Don’s Plum uit 2001 is één hele grote misstap van DiCaprio. De film gaat over een groepje tieners uit Los Angeles die samen komen om te praten over alles wat er mis gaat in hun leven. De film werd geproduceerd met een klein budget en dat zie je helaas ook eraan. DiCaprio heeft zelfs nog geprobeerd om ervoor te zorgen dat de film niet uit zou komen, wat deels gelukt is. De film is namelijk alleen uitgekomen in landen buiten de VS en Canada. Als je er zo hard je best voor doet om een film te blokkeren, dan weet je dat het écht slecht is. 

De 5 beste films van Leonardo DiCaprio! (En 3 grote flops)

2. Critters 3

In deze film zetten kleine harige aliens een appartementencomplex in Los Angeles op stelten. Ook hier hebben we weer te maken met een low-budget film, dus de kwaliteit is om te janken. DiCaprio is de enige acteur die er nog een beetje wat van kan, maar eigenlijk is de hele film gewoon shitty: het is niet voor niets dat ‘ie een score van 4.3 heeft op IMDb. 

3. Celebrity

Een jaar na Titanic kwam de film Celebrity uit. Nu is het natuurlijk lastig om een van je meest succesvolle films te overstijgen, maar deze film kon eigenlijk nauwelijks van een poging spreken. De comedy-drama uit ’98 heeft geen bijzonder plot, het is een standaard verhaal over een onsuccesvolle schrijver in een midlife crisis die zijn doel in het leven probeert te vinden. Wederom is DiCaprio eigenlijk het enige in de film dat goed is, maar daar maak je natuurlijk geen blockbusters mee. 

Lees verder