De 12 beste persiflages in De TV Kantine

Door Redactie
Elise Schaap als Nikkie Plessen

Vanavond start het nieuwe seizoen van De TV Kantine met een aflevering vol koninklijke hoogtepunten. Wij doken nog een keer in de rijke geschiedenis van het persiflageprogramma om te kijken wat nu eigenlijk de allerbeste typetjes waren!

1. Twitterterreur bij Expeditie Robinson

Expeditie Robinson is zelf al spraakmakend, maar gooi hier het TV Kantine-jasje overheen en je hebt een bijzonder tv-moment. Dave Roelvink, Bartho Braat en Boerin Bertie dachten dat ze op het Expeditie Robinson-eiland veilig waren voor de reacties van de Twitteraars, maar die blauwe vinkjes – familie van de Roelvinkjes, zoals Dave aka Jim Bakkum zegt – vinden ze zelfs hier. En ze moeten vooral boerin Bertie met haar verbrande schouders en benen als melkflessen hebben!

2. Kim Holland

"Een hele geile goedendag!" Wie 'Kim Holland' zegt, denkt allang niet meer aan de pornoqueen van Nederland, maar wel aan de vertolking van Irene Moors in De TV Kantine. En wie 'A' zegt, moet ook 'B' zeggen, want hoewel we het typetje inmiddels wel hebben gezien na al die seizoenen, zijn het programma en deze persiflages nu eenmaal onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ze kan dus ook niet in dit lijstje ontbreken. In het onderstaande filmpje wil Kim de kijker nog even bedanken voor alle 'hartverwarmende' erecties, juist... Peter R. de Vries krijgt ook nog even een beurt. Ja, dat lees je goed.

3. Stranger Things

Wie dacht dat Anna Nooshin alleen maar kan presenteren en mooi kan zijn voor Instagram of YouTube, heeft dit fragment nog niet gezien. Samen met Esmee van Kampen, Steven Brunswijk en uiteraard Carlo Boszhard speelt ze een scène na uit Stranger Things en dat deed ze volgens de kijkers niet onverdienstelijk. "We have Will. They have Wilders and that will nobody." Bekijk hieronder het fragment terug.

4. Lil' Kleine

De TV Kantine mag dan officieel zijn bedacht door Carlo en Irene, het is Elise Schaap die de afgelopen jaren de show stal. Of ze nu in de huid kruipt van Nikki Plessen, Famke Louise, Maan of Estelle Cruijff: ze kan het allemaal. Maar met haar vertolking van Lil' Kleine - die je absoluut niet zag aankomen - had ze de lachers wel op de hand. '"Pak me. Pak m'n schoenveter." Wij vermoeden dat zelfs Anouk hier om kan lachen (en dat zegt toch wat). 

5. Heel Holland Bakt

We nemen de tent, een boel lekkere gebakjes en... Janny en Robèrt! Hoewel we weten dat het Irene en Carlo zijn, lijkt het bijna echt op een scène uit Heel Holland Bakt… als we onze oren even dichtdoen. "Koekenbakkers klaar. Zet ze te kakken maar." Janny en Robèrt zijn benieuwd wat ze ervan zullen bakken, of het niet te zuur of te aangebrand is en hopen op wat smeuïge scènes... Nou, daar zorgen ze nu wel voor.

6. Barbie & Michael

Barbie en Michael zijn al even van de beeldbuis verdwenen (en zijn allang niet meer getrouwd), maar dit tv-moment doet ons weer even terugdenken aan de hilarische scènes uit hun reallifesoap. "Ma, ik ben helemaal gestrest. Mijn tas is gestolen!", zegt de blondine die vertolkt wordt door Chantal Janzen. “Mijn roze telefoon, dat is nog het ergste.” Nou, we zouden bijna meeleven!

7. Davina Michelle

Je weet als BN'er dat je het hebt gemaakt als je wordt gepersifleerd in De TV Kantine, zo geldt ook voor Davina Michelle die na haar deelname aan Beste Zangers een enorme hit had met Duurt te lang. Uit de mond van Elise Schaap klinkt het nummer alleen net even iets anders. "Ze zullen mij gaan haten, want ik heb een superstem. Ik doe wel net als Trijntje mee als ik niet hot meer ben, dus wat dat festival betreft ik hou m'n mondje dicht. Het spijt me Cornald Maas, maar deze deur blijft dicht." En dat laatste doet het nog altijd.

8. Ali B bij The Voice 

Ali B is de afgelopen jaren in De TV Kantine een makkelijk slachtoffer geworden: zo toerde 'hij' samen met Fred van Leer (en bleek niemand Fred te kennen), was hij plots Ali Bij in plaats van Ali B en in dit fragment zien we hem bij The Voice of Holland. En dan blijkt al snel dat het niet aan Lil' Kleine en Anouk ligt als het daar bloederig aan toe gaat. Waylon, Sanne, Guus en Ali kunnen er ook wat van...

9. RuPaul's Drag Race

Alain Clark heeft misschien getwijfeld of hij wel zou moeten deelnemen, maar wij zijn blij dat hij het heeft gedaan! En niet alleen hij, maar ook Robert ten Brink, Herman den Blijker én Beau van Erven Dorens lieten zich voor dit hilarische fragment omtoveren tot dragqueens. Onder de naam Roberta Heart, Beaulalalinda en Herma Michelin verpletterden de dames de juryleden. Dit beeld zal voor eeuwig op onze netvliezen gebrand zijn én ook een tweede (of derde, vierde of vijfde) keer blijft het hilarisch om te zien!

10. Olcay Gulsen

Als je dit fragment eenmaal hebt gezien, kun je de persoon in kwestie niet meer serieus bekijken. Elise Schaap heeft namelijk op een fan-tas-tische manier Olcay Gulsen nagedaan! De maniertjes, de uitspraken en het praten met de handen: het is alsof ze er zelf zit. En daar was Humberto Tan het mee eens!  

11. Nikkie Plessen

We hadden haar al even benoemd: Elise Schaap als Nikkie Plessen. Dit typetje is geniaal om meerdere redenen. Niet alleen door de gelijkenis en het stemgeluid, maar ook die hele attitude. "Bla-Bla-Chocoladevla", een paar Engelse woordjes erin gooien, de uitbundige lichaamstaal; gewoon álles klopt! Nog altijd denken we direct aan de imitatie als Nikkie weer eens een modetrend uitlegt in Boulevard. En dan is de imitatie helemaal geslaagd.

12. Martien Meiland

TikTok-ster Björn de Vries werd vorig jaar gescout om Martien te spelen. En hij nailde het. We dachten eigenlijk dat niemand Martiens cocktail van hysterische gilletjes en kenmerkend stemgeluid kon nabootsen, maar daar denken we nu wel anders over. Björn is niet alleen goed in de Martien-stem; hij beheerst ook alle andere facetten van de ex-kasteelheer. Het loopje, die blik in zijn ogen... echt geweldig. We kunnen natuurlijk maar één ding zeggen: 'Wat goéééd!'

Bekijk perfecte imitatie <em>Martien Meiland</em> door Björn de Vries in <em>De TV Kantine</em> Gisteravond (5 maart) was de eerste officiële aflevering van het nieuwe seizoen van De TV Kantine te zien op RTL 4. Kijkers verbaasden zich over de perfecte imitatie van Martien Meiland, maar wie was toch de acteur? Uiteindelijk maakte Björn de Vries zich bekend als imitator. De TV Kantine: Welke BN'er neemt de rol van Martien Meiland op zich? Bekijk deze video » GilletjesMartien Meiland staat natuurlijk bekend om zijn hoge gilletjes als hij (zogenaamd, of echt?) schrikt van iets heel onbenulligs. Dit gegeven werd door De Vries en De TV Kantine maximaal uitgebuit: bij elke verrassing of onverwachte gebeurtenis was er weer een gilletje van Martien te horen. Het leverde hilarische beelden op. Bekijk hieronder de compilatie van Martien Meilands gilletjes in De TV Kantine. Je kunt de hele Chateau Meiland-aflevering van De TV Kantine terugkijken bij Gids.tv.

De TV Kantine is iedere donderdagavond om 20:30 uur te zien op RTL 4.