Jingle Jangle: A Christmas Journey

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Jingle Jangle: A Christmas Journey

De 10 beste kerstfilms op Netflix

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Staat de boom al? Hangen de lichtjes al? Cadeaus al ingeslagen? Zo ja: lekker bezig! Je mag even bijkomen met een kerstfilm. Zo nee: dan moet je nodig even ont-kerst-stressen met een fijne film. Wij zetten de leukste kerstfilms op Netflix op een rijtje!

1. The Holiday Calendar

In The Holiday Calendar ontvangt fotografe Abby (gespeeld door The Vampire Diaries-actrice Kat Graham) een magische adventskalender die haar kerstmis lijkt te voorspellen. En hij helpt haar ook behoorlijk op weg in haar liefdesleven! Ouderwets genieten met een heerlijk kitscherige kerstsfeer. Oftewel: precies wat je zoekt in zo'n films!

2. Office Christmas Party

Met Jennifer Aniston en Nick Bateman ga je sowieso een fijne kerst tegemoet. Ze organiseren een kerstborrel om een belangrijke klant binnen te hengelen en het feestje loopt behoorlijk uit de hand. Gevalletje Project X, maar dan met een kerstmuts op je kop! Oké, het is misschien een tikkie flauw, maar met het sentimentele gehalte zit het wel goed. En ook de cast, vol getalenteerde komieken, is om je vingers bij af te likken.

3. The Christmas Chronicles

Op zoek naar een film die écht bij de hele fam in de smaak valt? Kijk de hilarische topper The Christmas Chronicles. Een broer en zus proberen de kerstman te betrappen, maar dreigen daarmee kerstmis voor de hele wereld te verpesten. Als de kerstman - niemand minder dan Kurt Russell - de bak in draait, lijkt het feest helemaal voorbij. Qua look en feel is het op en top kerst, zonder te zoetsappig te worden. Hopelijk gaan we net zo veel genieten van deel 2, die vanaf 25 november op Netflix staat.

4. The Princess Switch

Bakker Stacy de Novo (Vanessa Hudgens) doet mee aan een koninklijke bakwedstrijd. Wanneer blijkt dat ze als twee druppels water op de toekomstige prinses lijkt, besluiten de dames eventjes van leven te wisselen. En dat heeft een hoop (romantische) gevolgen... Lekker achterover leunen, bak popcorn op schoot en even hersenloos genieten. Ook wel eens fijn. Het vervolg, Switched Again, staat vanaf morgen op Netflix dus kijk deze nog even voor een lekkere opfrisser!

5. How the Grinch Stole Christmas

Jim Carrey zette met How The Grinch Stole Christmas zijn zoveelste memorabele rol neer en deze was hier en daar nog vrij eng ook, zeker voor kids. Toch verandert De Grinch langzaam maar zeker van een chagrijnig groen monster dat Kerst wil verpesten, in een empathische lieverd. De voice-over van Anthony Hopkins is daarnaast perfect. Het is een rauwe, chaotische klassieker waar we gevoelens van pure nostalgie van krijgen.

6. Christmas with a View

Een restaurant-eigenaresse in spe komt oog in oog te staan met een beroemde chef wanneer hij in de keuken komt werken. Vanaf dat moment wordt het een hele... warme kerst, *wink wink*! We gaan hier gewoon ongegeneerd zwijmelen. Niet elke film hoeft verfijnd te zijn.

7. The Polar Express

Werkelijk alle kerstclichés scheuren in sneltreinvaart voorbij in The Polar Express. Vriendschap, moed, ‘the Christmas spirit’. In deze geanimeerde klassieker uit 2004 maakt dat allemaal niks uit: het zal voor veel milennials hun favoriete kersfilm zijn! Tom Hanks waagde zich aan een monsterklus en sprak maar liefst zes stemmen in! Niet alleen van de held van het verhaal maar ook van de kerstman zelf. En ook al houdt de animatie tegenwoordig niet echt stand: onze Kerst is in ieder geval nooit compleet zonder een ritje in de Polar Express, op weg naar de Noordpool.

8. Jingle Jangle: A Christmas Journey

Speelgoeduitvinder Jeronicus Jangle (Forest Whitaker) had ooit de mooiste speelgoedwinkel van het land. Totdat zijn leerling Gustafson ‘m verraadde en Jeronicus veranderde in een knorrige oude man. Wanneer zijn geniale en opgewekte kleindochter Journey voor de deur staat, verandert zijn leven. Deze uitmuntende film zit vol magie. Een sprankelend sprookje voor jong en oud, zonder cynisme of volwassen grapjes die de kids niet begrijpen. Het is misschien wel dé nieuwe kerstklassieker.

9. A Very Murray Christmas

Bill Murray heeft een héle gezellige kerstspecial op Netflix staan. En hoewel hij bang is dat er niemand langskomt voor zijn kerstfeestje, zijn onder anderen George Clooney, Miley Cyrus, Chris Rock en bijna alle andere Hollywood-sterren van de partij. Prima als je je Kerst wil opfluffen met een aantal celebs. Bovendien is A Very Murray Christmas lekker excentriek en een tikkie dwars. Een lekker tussendoortje vergeleken met de traditionele kerstfilms.

10. Klaus

Van de makers van Despicable Me! In de wonderschone animatiefilm Klaus volgen we de falende postbode Jesper. Hij is een vervelend, rijk ventje dat op de postacademie zit. Zijn rijke vader is het zat en stuurt hem op stage: in het afgelegen Smeerensburg moet hij duizenden brieven bezorgen en anders hoeft hij nooit meer terug te komen. Een probleem: iedereen in het dorp haat elkaar! Samen met de speelgoedmaker Klaus probeert Jesper de boel te fixen. Wat vooral opvalt is de indrukwekkende animatie-stijl. Het plot laat zich natuurlijk raden, maar dat doet niets af aan de geweldige kijkervaring.

Lees verder