Troonopvolgers: 10 HBO-series om naar uit te kijken

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Troonopvolgers: 10 HBO-series om naar uit te kijken

Troonopvolgers: 10 HBO-series om naar uit te kijken

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Vanavond gaat in Amerika het laatste seizoen van Game of Thrones van start. Maar hitzender HBO heeft nog meer te bieden dan draken, kastelen en ridders… veel meer!

Game of Thrones: Seizoen 8

Het kan je niet ontgaan zijn: vanavond begint het laatste hoofdstuk van Game of Thrones. Wie zal er uiteindelijk regeren over Westeros? En valt er eigenlijk nog wel over iets te regeren als de White Walkers hebben huisgehouden? Nog maar zes afleveringen en dan zullen al onze vragen beantwoord zijn!

Watchmen

Watchmen staat te boek als misschien wel de beste superheldenstrip aller tijden. Regisseur Zack Snyder (300) leverde in 2009 al een prima verfilming af, dus HBO heeft al aangegeven om zijn eigen draai te geven aan dit duistere superheldenverhaal. Het project is in handen van Damon Lindelof, die eerder tekende voor hitseries als Lost en The Leftovers.

The Outsider

Vorig jaar verscheen de ijzingwekkende roman The Outsider van Stephen King. Hierin wordt een geliefde leraar beschuldigd van de gruwelijke moord op een elfjarig jongetje. Maar als rechercheur Ralph Anderson dieper in de zaak duikt, twijfelt hij of Terry wel het echte monster is…

His Dark Materials

Gelukkig heeft HBO na Game of Thrones nog meer in het verschiet voor fantasyliefhebbers: zo verschijnt dit jaar in samenwerking met de BBC ook His Dark Materials, in Nederland beter bekend als Het Gouden Kompas. In deze serie vol magie en mysterie onderzoekt Lyra Belacqua de ontvoering van haar beste vriend.

Lovecraft Country

Regisseur Jordan Peele joeg ons eerder de stuipen op het lijf met Get Out en Us. In zijn nieuwste horrorproject reist een Afro-Amerikaanse man door het zuiden van Amerika op zoek naar zijn vermiste vader. Daar wordt hij niet alleen geconfronteerd met racisme, maar ook met bizarre monsters.

The Nevers

In deze sciencefictionserie volgen we een aantal vrouwen die beschikken over bijzondere gaven. Tot zover niks nieuws onder de zon, maar The Nevers speelt zich af in het Victoriaanse tijdperk. Als kers op de taart treedt niemand minder dan Joss Whedon (The Avengers, Buffy the Vampire Slayer) op als showrunner, schrijver én regisseur!

Euphoria

In deze dramaserie speelt Zendaya (Spider-Man: Homecoming) een scholiere die samen met haar klasgenoten verstrikt raakt in seks, drugs en geweld. Gebaseerd op de gelijknamige hitserie uit Israël. Dit weekend verscheen de eerste veelbelovende teaser!

The Righteous Gemstones

In The Righteous Gemstones speelt John Goodman (Roseanne) een steenrijke televisiedominee. In de naam van Jezus harkt hij samen met zijn al even geldbeluste familie zoveel mogelijk geld binnen. Deze comedyserie zal komende herfst in première gaan.

Catherine the Great

Zoals de titel al weggeeft, vertelt deze vierdelige miniserie het verhaal van Catharina de Grote, de tsarina van Rusland. Nu lopen we normaal niet warm voor kostuumdrama’s, maar regisseur Philip Martin tekende eerder voor de oogstrelende Netflix-serie The Queen. Daarnaast wordt de titelrol gespeeld door niemand minder dan Oscarwinnaar Helen Mirren (The Queen).

Chernobyl

Op 26 april 1986 zorgde een explosie in de kerncentrale van Chernobyl voor een van de grootste rampen uit de moderne geschiedenis. Deze vijfdelige miniserie is een griezelig realistische reconstructie van die dag en de noodlottige nasleep. De hoofdrollen zijn voor Jared Harris (The Crown), Emily Watson (Little Women) en Stellan Skarsgård (The Avengers).

Lees verder