Danny Ghosen vreesde ‘op lullige manier’ te sterven

Door Redactie
Danny Ghosen

Danny Ghosen onderzoekt in programma’s als Danny op Straat en Danny’s Wereld de rafelranden van de maatschappij. Hij liep rond in IS-gebied, bezocht anticoronademonstraties en wandelde door de beruchtste achterstandsbuurten van Europa. ‘Het is slopend af en toe.’ Toch was dat niet het engste wat de televisiemaker ooit meemaakte.

Danny Ghosen bezocht recent in Irak een gebied waar IS nog steeds actief is, om te praten met Irakezen die onder de knoet van de groepering leefden. ‘Ik voel dan ook echt wel spanning, angst. Niet alleen voor mezelf, maar ook voor mijn team. De camera lijkt van een afstandje op een raketwerper. Stel dat een sniper zich vergist en begint te schieten…’

Danny versus 'Joe Exotic'

Volgens Danny is dat trouwens niet eens het engste dat hij heeft meegemaakt. Dat was een soort Arabische Tiger King. “Dat was in Saoedi-Arabië. Ik was bij een jongen die een soort dierentuin in zijn huis had.” Danny’s gastheer was bijzonder in zijn nopjes met zijn witte tijger, en wilde het beest per se laten zien.

‘Dat dier was echt zijn maatje, dus hij trok me zo die kooi in. Stond ik daar met die megatijger. Ik scheet in mijn broek, was echt doodsbang. Bovendien besefte ik dat het ook nog eens een ontzettend lullige manier zou zijn om dood te gaan.’

Na alle gevaarlijke reizen die Danny maakte zou het toch sneu zijn als je zou eindigen als een hoopje tijgerpoep. ‘Ik ben vaak op pad met zeer gevaarlijke criminelen, was in landen waar terroristen huishouden en dan word je in een of andere kooi door een tijger opgegeten.’ Daar verbleken inderdaad zelfs de rattenvriendjes van Danny bij!

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Danny Ghosen noemt zijn werk ‘heftig’, en weet niet hoe lang hij er nog mee door kan gaan. ‘Ik zou wel iets lichtvoetiger kunnen maken, maar ik wil geen tv maken om alleen maar op tv te zijn. De onderwerpen die ik bespreek zijn heftig, maar ze zijn wél belangrijk.’

Je ziet Als de Bom Valt: Danny Ghosen in Irak op maandag 21 februari op NPO2, om 20:25 uur 

Deze week in Veronica Superguide

Columnist Rob Goossens constateert dat de talkshows M en Khalid & Sophie het gewenste doel niet bereikt hebben. Beiden zijn geen waardige opvolgers voor De Wereld Draait Door. Daarnaast kijken mediaexperts naar de vele talenten van Arjen Lubach.

Danny Ghosen vreesde ‘op lullige manier’ te sterven

De nieuwe First Dates-maître Denice Dest vertelt dat ze moest liegen voor haar nieuwe baan, terwijl oud-medewerkers van Joop van den Ende vertellen over de mediatycoon.

De nieuwe Veronica Superguide ligt vanaf vandaag in de winkel.