Daniel Craig

Veronica Superguide logo
Daniel Craig

Daniel Craig wil James Bond-rol open voor iedereen: “ook vrouwen en Afro-Amerikanen”

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Volgens Daniel Craig moet de rol voor de volgende 007 open zijn voor iedereen. Hij pleit er voor om ook vrouwen en Afro-Amerikanen auditie te laten doen.

Dit vertelde hij bij de promo-tour die nu gaande is rond de 25e Bondfilm – met niemand minder dan Rami Malek als schurk. Zou Idris Elba dan ook nog kans maken?

Niemand uitsluiten

Craig vindt het niet meer van deze tijd om bepaalde acteurs en actrices uit te sluiten. De rol zou open moeten zijn, los van geslacht, ras of seksuele geaardheid. “Ik denk dat iedereen moet worden overwegen”, stelt hij. “Ook vrouwen en Afro-Amerikanen.”

Bond 25

Er is – ondanks dat er een mega-groot persevenement losbarstte – nog maar bar weinig bekend van de 25ste Bondfilm. Daniels laatste 007-film speelt zich in ieder geval deels af op Jamaica, wat ons meteen aan Dr. No doet denken. En: Ana de Armas speelt waarschijnlijk een Bondgirl! Gelukkig keren vele bekende koppen, zoals Ralph Fiennes en Naomi Harris, gewoon terug.

Release

Nou, we moeten de komende tijd dus nog wel even wachten op meer info, zoals… de naam van Bond 25! Een releasedate staat in ieder geval wel vastgepind: 8 april 2020. Daar klampen we ons dan maar op vast.

Lees verder