Juryleden van Dancing With The Stars op RTL 4

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Juryleden van Dancing With The Stars op RTL 4

Dancing With The Stars-kijkers boos: 'Bibian had eruit gemoeten'

|
|

Laatste update:

De afvaller van Dancing With The Stars (gisteren te zien op RTL 4) zet de twitter-sluis met zure reacties vol open. Boze en verontwaardigde comments stromen massaal binnen na de uitzending. Volgens velen komt dat ook deels door de 'oneerlijke' Bibian Mentel...

Vorige week barstte het commentaar op de ernstig zieke Bibian al los. Sommige kijkers vinden haar deelname - ze danst door haar ziekte noodgedwongen in een rolstoel - 'oneerlijk'. Gisterenavond, let op, spoilers volgen, was het wéér raak. Publieksfavoriet Tooske Ragas moest het veld ruimen, maar daar was niet iedereen het mee eens. 

'Oneerlijke strijd'

Dancing With The Stars krijgt dit seizoen enorm veel kritiek. En soms grijpt RTL zelfs in. Maar nu gaan de reacties en de verwijten véél verder. De uitslag - een combinatie van jury-punten én aantal stemmen van kijkers thuis - maakte erg veel los en die kritiek richt zich (opnieuw) vooral op Bibian Mentel. 

Schokgolf door de zaal

Toen Tooske en haar danspartner te horen kregen dat ze afvielen, ging er een 'schokgolf door de zaal', zo beschreef presentator Tijl Beckand. 'En die is terecht.' Chantal Janzen begon vervolgens een paar minuten lang aan een uitleg slash 'goedmaakpraatje' om de schok te verwerken. 'Maar we gaan niets veranderen aan de uitslag', zei ze. Het was nogal een chaos! Ook de jury, die twee tienen gaf aan Tooske en haar danspartner, hield het niet meer. Euvgenia liep zelfs nog even het podium op en zei: 'dit kan niet'.

Lees verder