Daar is ‘ie weer! Matthijs van Nieuwkerk presenteert vernieuwd College Tour

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Daar is ‘ie weer! Matthijs van Nieuwkerk presenteert vernieuwd College Tour

Daar is ‘ie weer! Matthijs van Nieuwkerk presenteert vernieuwd College Tour

|
|

Laatste update:

Twan Huys zit voorlopig even… thuis, nadat RTL Late Night maandag abrupt stopte. Wat Twan precies gaat doen weten we niet, maar wél wat hij niet gaat doen: College Tour. De rol van interviewer in deze show wordt overgenomen door Matthijs van Nieuwkerk.

In College Tour interviewde Twan Huys prominente gasten uit het binnen- en buitenland, met een publiek van studenten dat ook vragen mocht stellen. Huys behaalde veel succes met de show, die hij zelf bedacht. Matthijs van Nieuwkerk scoort al jarenlang met De Wereld Draait Door, maar wil ook wel eens wat anders. Omdat DWDD tegenwoordig kortere seizoenen heeft, heeft Van Nieuwkerk tijd om uitstapjes te maken naar andere programma’s.

Het nieuws lekte vanmorgen vroeg uit, en de NTR heeft het inmiddels bevestigd. In het Algemeen Dagblad zei Twan Huys vorig jaar dat hij College Tour graag bij RTL zou voortzetten. 

College Tour

De NTR en Huys zijn blijkbaar tóch een vervolg op de publieke omroep overeengekomen. Het lijkt wél aannemelijk dat deze deal gesloten werd toen Huys nog bezig was met RTL Late Night. Dat ‘zijn’ College Tour zonder hem doorgaat moet wel een bittere pil zijn. Afgelopen maandag nam hij afscheid van het publiek bij RTL.

De NTR reageert verheugd op Van Nieuwkerks deelname, en is blij dat BNNVARA meewerkt. Het nieuwe seizoen College Tour, van vijf afleveringen, is vanaf zondag 19 mei te zien, op NPO1. Welke bekende (inter)nationale figuren bij Matthijs aanschuiven is nog niet bekend.

Als we terugkijken naar hoe RTL Late Night tot stand kwam, dan is de tango tussen Humberto Tan, Twan Huys en Matthijs van Nieuwkerk achteraf behoorlijk ontspoord!

Lees verder