'Twan Huys niet eerste keus als vervanger van Humberto Tan'

Veronica Superguide logo
'Twan Huys niet eerste keus als vervanger van Humberto Tan'

'Twan Huys niet eerste keus als vervanger van Humberto Tan'

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Iemand dichtbij RTL Late Night heeft een paar onthullende uitspraken gedaan naar de Telegraaf over het vertrek van Humberto Tan. Nieuwsuur-presentator Twan Huys was namelijk niet hun eerste keus.

Update: RTL heeft inmiddels op het bericht gereageerd. Lees hun statement hieronder.

Matthijs van Nieuwkerk

Volgens de bron had de zender liever BNNVARA-coryfee Matthijs van Nieuwkerk gehad. Ze boden hem zelfs een blanco cheque aan. Na 12 jaar De Wereld Draait Door voelde de presentator echter vrij weinig voor een nieuw avontuur bij RTL en bedankte vriendelijk.  

Oh boy

Maar wacht, het wordt allemaal nog een stukje sappiger. Volgens de Telegraaf heeft de NPO vorig jaar Humberto Tan benaderd voor een talkshow-klus. Ze wilden hem hebben voor de maanden dat De Wereld Draait Door niet op tv te zien zou zijn. Tan heeft dit aanbod afgewezen omdat hij naar eigen zeggen zijn contract met RTL wilde respecteren. 

Woensdagavond kondigde Tan aan onvrijwillig te moeten stoppen bij RTL Late Night. RTL heeft een andere toekomst voor ogen en de presentator past niet binnen dat plaatje. “Ik ben het daar niet mee eens, maar ik respecteer die keuze wel”, aldus Tan. 

Reactie RTL

Volgens RTL is het bericht onzin en was Huys de enige kandidaat. "Het is volledig uit de lucht gegrepen", aldus een woordvoerder. "We hebben jaren geleden wel eens met hem gesproken maar dat was dit keer niet aan de orde. Matthijs van Nieuwkerk is bij ons niet in beeld geweest." Volgens hem was Twan Huys de enige kandidaat. Van Nieuwkerk gaf in 2012 in College Tour, in het programma van Twan Huys, aan dat hij een jaar eerder had overwogen om over te stappen naar RTL. Hij was toen met de zender in gesprek over een nieuw te vormen talkshow. In 2013 begon RTL uiteindelijk met RTL Late Night met Humberto Tan.

Lees verder