Country-queen Ilse Delange te zien in Nashville!

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Country-queen Ilse Delange te zien in Nashville!

Country-queen Ilse Delange te zien in Nashville!

|
|

Laatste update:

Ilse Delange speelt volgend jaar een rol in de Amerikaanse muziekserie Nashville! De zangeres maakte dit zojuist bekend in De Wereld Draait Door.

Eerder vandaag postte Delange op Instagram dat ze ‘super duper news’ had. Dat bleek, toen ze met rode oortjes haar rol bekendmaakte aan Matthijs van Nieuwkerk.

Via-via

Delange kwam in Nashville (de stad) in contact met muzikant T Bone Burnett, en liet vallen dat ze de Amerikaanse serie helemaal geweldig vond. Burnett is getrouwd met Callie Khouri, die de country-serie bedacht, en wilde wel een balletje opgooien bij zijn vrouw.

Na veel uitgestelde afspraken, ontmoetten Delange en Khouri elkaar. Delange vertelde over haar liefde voor country-muziek; van Khouri mocht ze best auditie komen doen. Na veel oefenen sleepte ze een rol in Nashville in de wacht!

Delange speelt een alleenstaande moeder genaamd Ilse DeWit. Via-via probeert ze zich op slinkse wijze in de ‘countryscene’ te wurmen. Of dat lukt is niet helemaal duidelijk. Delange speelt sowieso in vier afleveringen, maar het kunnen er ook zomaar zeven worden. We horen Delange een paar nummers zingen, maar ze weet nog niet of dat eigen werk is, of de seriemakers al wat klaar hebben liggen.

Ilse Delange is trouwens niet de eerste Nederlander die meedoet in Nashville. Michiel Huisman speelde twee seizoenen lang de muziekproducer Liam McGuinnis.

Op de valreep

Voor Delange komt de rol nét op tijd. Onlangs werd bekend dat het komende seizoen van Nashville het allerlaatste is. De serie is een erg dure productie voor zender CMT, die zich meer op reality-shows wil richten.

Het laatste seizoen Nashville begint in januari in de Verenigde Staten. In Nederland is de muzikale show te volgen via FOX.

Lees verder