Gillbert Gottfried als Adolf Hitler in Historical Roasts

Veronica Superguide logo
Gillbert Gottfried als Adolf Hitler in Historical Roasts

‘Comedy roast’ Anne Frank op Netflix leidt tot ophef

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Gisteren verscheen Historical Roasts op Netflix. Maar niet iedereen kan lachen om deze comedyshow...

Omstreden

In de Netflix-serie Historical Roasts nemen comedians verkleed als historische figuren elkaar genadeloos op de hak. Eén aflevering schoot echter bij veel mensen in het verkeerde keelgat. Hierin volgt een komisch bedoelde confrontatie tussen Anne Frank en Adolf Hitler. In de trailer is alvast een voorproefje te zien van deze omstreden roast.

‘Zorgwekkend’

Het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) vindt de roast onsmakelijk. “Ik denk dat weleens vergeten wordt dat er nog overlevenden zijn en dat trauma's doorleven in andere generaties. Voor veel mensen staat dit wel degelijk dichtbij. Het is een zorgwekkende ontwikkeling, mensen zien de Holocaust als iets dat los van ons staat”, aldus een woordvoerder.

Verhaal

De roasts worden gemaakt door de Amerikaanse comedian Jeff Ross, zelf van Joodse afkomst. Ook Gottfried en Feinstein, die de rollen van Adolf Hitler en Anne Frank spelen, hebben Joodse achtergronden. Ross heeft in interviews met Amerikaanse media gezegd: “Ik roast alleen mensen van wie ik houd. Bij Anne Frank lijkt het of te veel mensen haar verhaal vergeten. Om het nooit te vergeten, moet je geïnformeerd worden over wat er is gebeurd.”

Lees verder