Close call: dierenvriend Martin Gaus ‘keek dood in de ogen’

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Close call: dierenvriend Martin Gaus ‘keek dood in de ogen’

Close call: dierenvriend Martin Gaus ‘keek dood in de ogen’

|
|

Laatste update:

Slecht nieuws over Martin Gaus! Het was onlangs kantje boord voor Nederlands bekendste dierenvriend.

Tegenover de Telegraaf meldt Gaus dat hij onlangs met spoed werd opgenomen met een geperforeerde dunne darm. De presentator leed ‘helse pijnen’, en artsen hielden er ernstig rekening mee dat Martin Gaus zou overlijden.

Gaus was op vakantie op Texel, toen hij last kreeg van een opgezwollen buik en hevige pijn. Artsen wisten zijn leven te redden met een ingrijpende operatie. De kans dat Gaus zou overlijden was volgens Gaus ‘erg groot’, de presentator keek naar eigen zeggen de dood in de ogen.

Dierenvriend

Hoewel Gaus met succes werd geopereerd, raakten zijn nieren verder beschadigd. Ze werken op dit moment nog maar voor zeven procent, waardoor Gaus om de dag gedialyseerd moet worden. De presentator staat al enige maanden op de wachtlijst voor een donornier.

Martin Gaus begon in de jaren 70, na een honkbalcarrière, een dierenhotel en een hondenschool in Lelystad. Al snel ontwikkelde hij zich tot dé huisdierenexpert van Nederland. Op televisie hielp hij mensen om het gedrag van hun huisdieren te verbeteren met Dierenmanieren. Daarnaast had hij een dierenspelshow, getiteld Natte Neuzen. Daarna was Gaus regelmatig te gast in andere programma’s waarin over dieren gepraat werd. Vorig jaar gaf hij in RTL Late Night kritiek op de aanpak ‘hondenfluisteraar’ Cesar Milan. Daar lusten de honden geen brood van!

Eerder deze week werd ook bekend dat zanger/presentator Jamai ernstige nierklachten heeft. Hierdoor kan hij niet meedoen aan zijn geplande reisprogramma Beter Laat Dan Nooit. In plaats van Jamai zal Olcay Gulsen het programma, waarin o.a. Willibrord Frequin, Gerard Cox en Barry Stevens Zuid-Oost Azië bezoeken, presenteren.

Lees verder