Cillian Murphy

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Cillian Murphy

Cillian Murphy heeft hoofdrol te pakken in nieuwe Christopher Nolan-film

|
|

Laatste update:

Eerder wisten we jullie al te melden dat de nieuwe film van Christopher Nolan eraan komt. Nu zijn er ook wat meer details bekend, onder andere dat acteur Cillian Murphy de hoofdrol zal gaan spelen!

Oppenheimer

Cillian zal J. Robert Oppenheimer gaan spelen, een Amerikaanse wetenschapper die tijdens de Tweede Wereldoorlog hielp bij het maken van de atoombom. De thriller zal gaan over "een mysterieuze man die de wereld moet vernietigen om hem te kunnen redden", zo liet productiemaatschappij Universal weten. Inderdaad, niet Warner Bros., waar Nolan tot nu toe al zijn hits mee maakte. Dit succesduo ging uit elkaar nadat Nolan flinke kritiek uitte op Warner Bros.

Nummertje zeven

Christopher Nolan staat erom bekend dat hij vaak met dezelfde acteurs samenwerkt. Dit zal de zevende film worden die hij met Cillian Murphy gaat maken, na de Dark Knight-trilogie, Inception en Dunkirk. Hier lees je wat wij van deze, en alle andere Nolan-films vonden. 'Onze eigen' Hoyte van Hoytema zal weer achter de camera kruipen. Dat deed hij eerder al voor Interstellar, Dunkirk en Nolan's laatste hitfilm Tenet.

De productie van de film zal begin volgend jaar van start gaan. De verwachting is dat 'ie op 21 juli 2023 in de Amerikaanse bioscopen zal verschijnen.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder