Veronica Superguide-hoofdredacteur Christiaan Ruesink

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Veronica Superguide-hoofdredacteur Christiaan Ruesink
TV

Christiaan: 'Oogappels is het beste Nederlandse drama'

|
|

Laatste update:

Veronica Superguide-hoofdredacteur Christiaan Ruesink is een alleskijker. Elke week kiest hij zijn favoriet! Met deze week: wat is de beste Nederlandse dramaserie van het moment? 

Mijn vrouw en ik kijken graag Nederlands drama. We proberen altijd de eerste aflevering van een serie te zien en maken daarna de keuze om verder te kijken. Dat heeft lang niet altijd met kwaliteit te maken. Zo volgen we elke zondag op SBS6 met veel plezier Five Live, het volstrekt mislukte project van Linda de Mol dat na de eerste aflevering volledig werd afgekraakt en waarvan de kijkcijfers naar beneden duikelden. Ondanks een sterrencast met Waldemar Torenstra, Daan Schuurmans en Lies Visschedijk. Voor ons is Five Live een luchtig toetje voor na het eten. Je kunt het missen, maar na een stevige maaltijd is het best lekker om af te sluiten met iets zoets, iets lichts.

Het Gouden Uur is top

Die stevige kost is Het Gouden Uur dat door NPO3 wordt uitgezonden. Snoeihard drama over een aanslag in Nederland, gepleegd door Afghaanse terroristen die op verschillende plekken dodelijk toeslaan. Ook in een winkelcentrum waar ze in het wilde weg burgers neerschieten. De gelijkenis met het drama in de Ridderhof in Alphen aan de Rijn is angstaanjagend. Nasrdin Dchar en Matteo van der Grijn spelen hoofdrollen. Laatstgenoemde speelt heel overtuigend een intimiderende AIVD’er die als gevolg van een trauma zijn boekje ver te buiten gaat. Het Gouden Uur is, net als zijn voorganger op dit tijdstip, Sihame, een topserie die moeiteloos kan wedijveren met het drama dat op streamingdiensten is te zien.

Oogappels is humoristisch én ontroerend

Is Het Gouden Uur dan het beste Nederlandse drama van het moment? Nee, dat is toch echt Oogappels. Helaas geëindigd op TV (nog wel te zien via NPOplus), maar op donderdag 22 december gelukkig terug als kerstfilm. Oogappels blinkt uit in herkenbaarheid en is werkelijk fantastisch geschreven. Het laat ons lachen, het ontroert en het zet ons aan tot nadenken.   

Lees verder