• Hollywood

Cheers-actrice Kirstie Alley overleden op 71-jarige leeftijd

Door Finn Bonis
Kirstie Alley bij The Fanatic Premiere

De Amerikaanse actrice Kirstie Alley is op 71-jarige leeftijd overleden. Dat maakten haar kinderen True en Lillie Parker bekend via Twitter. Kirstie leed aan kanker en dat is haar fataal geworden.

‘Een nog fantastischer moeder en grootmoeder’

Haar kinderen schrijven op Twitter dat Kirstie in bijzijn van haar familie is heengegaan en dat ze tot de laatste snik heeft gestreden. "Hoe iconisch ze ook op het scherm was, ze was een nog fantastischere moeder en grootmoeder."

Succesvolle carrière 

De actrice speelde in meerdere films en televisieseries. In 1982 kreeg ze haar eerste rol als Vulcan in de film Star Trek II: The Wrath of Khan. In Nederland werd ze bekend door haar rol in de serie North and South. De serie uit 1985 gaat over de Amerikaanse burgeroorlog. Haar grote doorbraak kwam twee jaar later als Rebecca Howe in de succesvolle komedieserie Cheers. Voor die rol kreeg ze in 1991 een Golden Globe voor beste vrouwelijke actrice in een televisieserie en een Emmy Award voor beste vrouwelijke hoofdrol.

Speciale relatie

In de jaren ‘90 maakte ze met John Travolta de commercieel succesvolle Look Who’s Talking-trilogie. Op Instagram reageerde John op het overlijden van zijn voormalige tegenspeelster. "Kirstie was een van de meest speciale relaties die ik ooit heb gehad", schreef hij bij een foto van de actrice. "Ik hou van je Kirstie. Ik weet dat we elkaar weer zullen zien."

Bron: ANP / Veronica Superguide