Taylor Swift in Cats 2019

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Taylor Swift in Cats 2019

Razzie Awards: Cats genomineerd voor slechtste film van het jaar

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Aan de vooravond van de jaarlijkse Oscar-uitreiking werden de genomineerden voor de Razzie Awards onthuld. Deze filmprijs wordt ieder jaar uitgereikt aan de grootste wanprestaties in Hollywood. Cats is de grootste kanshebber op een van die weinig felbegeerde filmbeeldjes. De geflopte musical is in maar liefst acht categorieën genomineerd, waaronder slechtste film, slechtste regisseur en slechtste scenario!

Fucking eng

De nominaties voor Cats komen natuurlijk niet helemaal als een verrassing: de trailer had op zijn zachtst gezegd niet helemaal het gewenste effect en van de 95 miljoen dollar die het kostte om de musicalbewerking te maken, werd slechts 71,5 miljoen dollar terugverdiend. Het feit dat Cats gewoon 'een fucking enge film' is, helpt natuurlijk ook niet mee!

Schrale troost

Een schrale troost voor de makers: Cats is niet de enige release die kans maakt op acht Razzie Awards. Hetzelfde geldt voor Rambo: Last Blood en A Madea Family Funeral. Laatstgenoemde is blijkbaar zo beroerd, dat de film niet eens een Nederlandse release heeft gehad. Het goede nieuws: er worden ook Razzie Awards uitgereikt aan voormalige ‘winnaars’ die hebben geleerd van hun fouten. In deze categorie zijn onder anderen Eddie Murphy (Dolemite Is My Name) en Jennifer Lopez (Hustlers) genomineerd!

De complete lijst van genomineerden voor de anti-Oscars vind je op de site van de Raspberry Awards.

Lees verder