Caroline van der Plas boos over verwijderd fragment uit De Slimste Mens

Door Redactie
De Slimste Mens, pubquiz, online

Tweede Kamerlid Caroline van der Plas is niet blij met de montagekamer van De Slimste Mens. Een moment waarop ze expert Maarten van Rossem ongelijk geeft is niet in de aflevering te zien. “Dat vind ik echt zo flauw,” zegt ze. Het akkefietje draaide om een vraag die Caroline kreeg over D-day, dat op 6 juni 1944 plaatsvond.

Het is een bekend fenomeen uit de Tweede Wereldoorlog, waarbij de Westerse geallieerden op de Normandische kust landden. Caroline wist de datum zelf te benoemen en gaf daarmee het goede antwoord. Tot dan toe was alles goed, maar na die vraag knoopte De Slimste Mens-presentator Philip Freriks een gesprek aan met Maarten van Rossem, die bekend staat om zijn leuke uitspraken.

De D in D-day

Maarten zei dat het niet duidelijk is waar de D in D-day voor staat, maar Van der Plas corrigeerde hem. Ze zei: “Die D staat voor decision. Het is een decision day.” Goed dat ze zich uitsprak, maar Van Rossem gaf haar geen gelijk. Hij zei volgens de politica: “Dat is niet waar, daar heb ik echt nog nooit van gehoord.”

Hoofd op het hakblok

Uiteindelijk heeft ze thuis nog opgezocht of het klopte en volgens haar klopte het. Echter zijn wereldwijd de meningen nog altijd verdeeld over waar die D in D-day precies voor staat. Ongeacht de inhoudelijke kwestie vindt Caroline het zwak werk van de montage van De Slimste Mens. Ze zegt in Humberto: “Wij leggen ons hoofd op het hakblok bij De Slimste Mens. Ons imago staat ernstig op het spel.” Dat ondervond ook Dennis Weening, die ooit een blackout kreeg in de quiz.

Ze vraagt zich hardop af of het imagoschadend is voor Van Rossem en er daarom is gekozen het niet uit te zenden. Er worden vaker foutjes gemaakt bij De Slimste Mens, zoals bijvoorbeeld in de antwoordmogelijkheden. Er is nog geen reactie van de redactie van De Slimste Mens gekomen, wel is in menig huishouden waarschijnlijk alsnog een discussie gevolgd over die mysterieuze D.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.