Nia DaCosta

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Nia DaCosta

Captain Marvel 2 vindt regisseur in Nia DaCosta

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Peter Koelewijn

Nia DaCosta is bevestigd als de regisseur van Captain Marvel 2. Brie Larson trekt haar superheldenuniform weer aan in juli 2022. DaCosta regisseerde eerder horrorfilm Candyman, die vanaf 29 oktober in de Nederlandse bios draait.

Eerste zwarte vrouw die een MCU-film regisseert

Met Nia DaCosta zet Marvel een belangrijke stap richting meer diversiteit in de regisseursstoel. Niet alleen is DaCosta de 4e vrouw die een MCU-film mag regisseren, ze is ook de eerste zwarte vrouw die deze kans krijgt. Eerder zegde de studio toe om inclusiever te zijn met het uitdelen van topposities.

Captain Marvel 2 vindt regisseur in Nia DaCosta

Volgens Deadline zouden Olivia Wilde (Booksmart) en Jamie Babbit (Silicon Valley) ook in de running zijn geweest voor Captain Marvel 2.

Wie keert terug?

Naast de terugkeer van Brie Larson is er nog weinig bekend over het vervolg. In de eerste film speelden ook Lashana Lynch, Jude Law, Ben Mendelsohn en Samuel L. Jackson. Door het coronavirus heeft Marvel sowieso flink moeten schuiven met hun filmplanning. Black Widow had op het moment al lang in de bioscopen moeten draaien!

Het eerst volgende Marvel Studios-project dat uitkomt, is The Falcon and the Winter Soldier: een serie over beide superhelden die exclusief op Disney+ verschijnt. Ook hier heeft Corona roet in het eten gegooid. Maar met een beetje geluk kunnen we hem dit najaar bingen!

Lees verder