BzV-Jan geeft gezondheidsupdate: 'Weer op de shovel geklommen'

Boer Jan en Rianne

''Ik ben nog niet de oude, maar ik ben net voor het eerst op de shovel geklommen'', vertelt Jan aan De Telegraaf. Hij deelt het goede nieuws en zegt blij te zijn weer om zijn gezin weer te kunnen zien. Jan werd vorige week ontslagen uit het revalidatiecentrum en sindsdien is hij thuis in Denemarken aan het opknappen. 

Op krukken

Met zijn gezondheid gaat het voorzichtig weer stukken beter. Jan: "Ik kwam afgelopen vrijdag met een rollator uit het revalidatiecentrum, maar er ligt veel grind in Denemarken, dus dat werkt niet. Toen ben ik met krukken gaan lopen voor het evenwicht. Op een gegeven moment wilde ik naar de kinderen die op de trampoline speelden en vond ik dat de kruk te ver weg stond. Nu loop ik dus zonder."

Jan leerde zijn vrouw Rianne kennen door Boer zoekt Vrouw in 2015. Rianne bracht in april het nieuws naar buiten over de gezondheid van haar man en nu heeft ze goede hoop voor het herstel. De twee zijn getrouwd en hebben Texel ingeruild voor Denemarken met hun twee kinderen. 

Guillain-Barré

Mensen met Guillain-Barré syndroom hebben vaak last van spierzwakte, verlamming en gevoelsstoornissen zoals gevoelloosheid en tintelingen. Hoe ernstig het is kan variëren van lichte verschijnselen tot een tijdelijke totale verlamming waarbij ook de ademhalingsspieren en aangezichtsspieren verlamd kunnen zijn. Gelukkig herstellen de meeste patiënten weer. 

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.