Geert, Boer zoekt Vrouw

Veronica Superguide logo
Geert, Boer zoekt Vrouw

BzV-Geert hekelt ‘geknip’: ‘het gaat om de kijkcijfers’

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

De veelbesproken Boer zoekt Vrouw-deelnemer Geert uit het Brabantse Oeffelt denkt dat tv maken voor een groot deel puur en alleen om de kijkcijfers draait. Dat heeft hij de afgelopen weken zelf van héél dichtbij meegemaakt.

"Televisie gaat ook om kijkcijfers", zegt hij deze week in gesprek met De Gelderlander. De Brabantse boer vond een nieuwe liefde (tot ongenoegen van deelneemster Angela, die vindt dat Geert haar voorloog) en blikt in de krant terug op zijn veelbesproken tv-avontuur. Ook de felle kritiek die hij kreeg blijft niet onbesproken.

Schijt aan

Geert kreeg - zeker na de citytrip-aflevering - veel op zijn bordje, zoals je hieronder ziet. Op twitter vond men hem vooral een botte boer. Een inhoudsloze man. Alleen uit op flirten. En ga zo maar door. "De makers hebben honderden uren film, maar moeten keuzes maken in wat ze uitzenden, mensen thuis reageren daar dan op", blikt Geert terug. "Ach, ik heb er schijt aan. En mijn kinderen zijn er ook heel nuchter onder."

Ander persoon

Is hij in het echt stiekem een heel ander persoon? En zien we dat door de montage gewoonweg niet? Nou, daar lijkt het wel op. "Ik heb niet het achterste van mijn tong laten zien. Zo was ik op de citytrip met Angela keirustig. Zo ben ik normaal niet", legt hij uit. Maar waarom doe je dan zo, Geert? "Dat komt ook omdat er geen klik was. Dat heb ik ook toen tegen haar gezegd. Alleen moet dat voor de camera’s. Dat komt dan bot over. Op tv zie je maar een deel van wie je bent."

Contact

Geert liet het programma niet helemaal achter zich. Zo zit hij in maar liefst 3 BzV-groepsapps. "Iedereen gedraagt zich netjes, want Yvon Jaspers zit er ook in." Daarnaast onderhoudt hij ook nog privé contact met twee van zijn oud-dames én een mede-kandidaat. "Met Geert Jan bel ik nog iedere dag. Bij hem ga ik ook zondag op de koffie." En: "Esther spreek ik nog geregeld en Vera heb ik aan de lijn gehad".

Foto: Linelle Deunk

Lees verder