Burengerucht: de meest spraakmakende zaken van meester Visser

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Burengerucht: de meest spraakmakende zaken van meester Visser

Burengerucht: de meest spraakmakende zaken van meester Visser

|
|

Laatste update:

Door de jaren heen behandelde meester Frank Visser heel wat zaken als Rijdende Rechter. Deze grofgebekte, gewelddadige en bizarre figuren bleven ons het meeste bij!

Nederland is het land van keurig aangeharkte tuintjes, maar achter de voorgevels gaat soms een groot drama schuil. Een misverstand ontaardt in pesterijtjes en sommige mensen zijn ook gewoon moeilijk. Gelukkig weet meester Visser altijd raad: zelfs in deze bizarre gevallen!

Burenruzie

De familie Sandifort heeft het regelmatig aan de stok met hun buurvrouw, mevrouw van Wessem. Normaal contact is niet mogelijk, en als meester Visser poolshoogte komt nemen loopt de buurvrouw alleen maar te gillen.

Ze lijkt nogal een stranger, maar hoe langer de uitzending duurt, des te duidelijker wordt de rol van de familie Sandifort zelf. Van Wessem lijkt nogal te worstelen in het dagelijks leven, en door het doorlopende gecorrigeer, gedram en gezeik van de buren zit ze er he-le-maal doorheen. Mevrouw Van Wessem is totaal aan het einde van haar Latijn.

Toen De Rijdende Rechter de buren een totaal contactverbod oplegde (ze communiceren via een onafhankelijke bemiddelaar) werden de levens van Van Wessem en Sandifort weer draaglijk. Verwacht alleen niet dat ze eerdaags bij elkaar op de koffie gaan.

Hondje Moti

De werkelijkheid is soms vreemder dan fictie, en dat geldt zeker voor het geval van het hondje Moti. Deze viervoeter stond op de lijst voor een gebitsreiniging, maar werd per abuis gecastreerd door de dierenarts.

De familie verdrietig, en de dierenarts ging door een existentiële crisis; door de fout, maar ook omdat hij zo de tweelingbroer van Frank Lammers kon zijn.

Een vervelend verhaal, en eerlijk gezegd ook nogal bizar. De NCRV gooide nog even flink olie op het vuur door een echte hondenfluisteraar in te schakelen.

De huisdierengoeroe stelde het baasje van Moti gerust… Volgens het hondje was er sprake van een administratief slordigheidsfoutje. Moti neemt het de baasjes ook helemaal niet kwalijk: ‘Jullie hebben naar eer en geweten gehandeld!’ Vraag je niet af hoe een hond verstand heeft van administratie, eer en het bestaan van een geweten, maar geniet!

Het is voor Moti wel belangrijk dat zijn baasjes hem als ‘stoer mannetje’ blijven zien, ook al werd hij per abuis gecastreerd. Moti’s baasje is het ergst getroffen: hij speelde graag met de balletjes van zijn huisdier en die zijn nu foetsie!

Qua ruzie was deze aflevering niet zo schokkend, maar het gevoel van ‘wat heb ik hemelsnaam gezien en gehoord’ echode nog wekenlang door het land.

Racende, snuivende, prostituerende debielen

Meneer Nijland maakte het in Meester Frank Visser Doet Uitspraak allemaal wel erg bont. Hij verliet Amsterdam om rustig op het platteland te leven, maar zijn buren maken zijn bestaan tot een hel!

Ze kunnen hun woning alleen bereiken door een onverhard landweggetje, dat eigendom is van Nijland. Ondanks dat de weg eruit ziet alsof je er alleen met een rupsvoertuig overheen komt, ‘scheuren de buren er overheen als debielen!’ Ze zijn ook nog dronken!

Gelukkig komt Mr. Frank Visser, volgens Nijland ‘een echte Amsterdammer’ (ook al komt hij uit Maartensdijk), orde op zaken stellen. Hij zal die ‘debiel met zijn pornohoer’ wel eens even terechtwijzen!

De realiteit is - helaas voor meneer Nijland - anders!

Begin juli keerde Viktor Brand nog een keer terug bij meneer Nijland. Zijn liefde voor Frank Visser was inmiddels bekoeld… ‘Hij heb me genaaid!’

Vishengel des Doods

Jan Wooninck viste al 50 jaar, en had nog nóóit een hengel gebroken! Toen hij een duur exemplaar bij een hengelsportwinkel kocht, leek dat ding wel gemaakt van crêpepapier. De stok lag in no-time aan flarden, en Wooninck keerde meerdere malen terug om nieuwe onderdelen te vragen.

De winkel deed aanvankelijk niet zo moeilijk, maar kon geen dure onderdelen weg blíjven geven. Wooninck stapte woedend naar de Rijdende Rechter, omdat ze hem dure troep zouden hebben verkocht.

Het resultaat was misschien wel de beste aflevering van de Rijdende Rechter ooit. Geschreeuw, intimidatie en er vloog bijna een stoel door de lucht bij de hoorzitting. Wooninck viel al gauw door de mand omdat getuigen meteen zeiden dat hij lomp omging met zijn spullen. Het kwam nu pas uit omdat niemand zat te wachten op ruzie met de schreeuwlelijk!

Bekijk de hoogtepunten in deze korte samenvatting!

Deze zaak kreeg nog een bizar vissenstaartje. In de week van de uitzending, begin maart 2009, ging de hengelsportwinkel in vlammen op! Volgens de politie was de brand aangestoken, maar of er ooit iemand voor opgepakt is, is niet duidelijk. Baitstore ging uiteindelijk in 2010 failliet…

Camping De Noorderzon

Jan Wooninck is de koninck van De Rijdende Rechter, hoewel meneer Nijland ook meteen een moderne legende werd. Hoe zou het zijn als die twee naast elkaar zouden wonen? Het kwam bij hen in elk geval niet tot klappen. Hoe anders was dat in de aflevering van 1 maart 2011!

Een wanbetalende huurder vertrekt met de noorderzon, en de campingeigenaar verzegelt de caravan, en slaat alle aanwezige voorwerpen op. Omdat de huurster (die dezelfde truc al vaker uithaalde) niet met geld over de brug komt, staan de spullen behoorlijk lang in de opslag, en uiteindelijk verdwijnen er twee laptops.

Daar is de dochter van de huurster niet blij mee, en dat laat ze ook merken op de hoorzitting! Hatsekidee, daar vliegt de tas. Hopelijk zat er geen laptop in. Meester Frank Visser toont zich van zijn meest koelbloedige kant, door herhaaldelijk ‘eruit’ te zeggen.

Hoewel de campingeigenaar recht heeft op zijn geld, had hij op officiële wijze de beslaglegging moeten melden. Deze zaak kende alleen maar verliezers… behalve de kijkers, natuurlijk!

Meester Visser rijdt visite

Momenteel rijden meester Visser en Viktor elke woensdag door het land, om ter plaatse juridisch advies te geven. Als Engelen der Justitie dalen zij neder; hoe groot of klein het (on)recht ook is!

Wat is jullie ultieme meester Frank Visser-moment? Laat het weten op onze Facebook-pagina!

Lees verder