Bridget Maasland op het 9-jarig jubileum van Soldaat van Oranje

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Bridget Maasland op het 9-jarig jubileum van Soldaat van Oranje

Rechter geeft Bridget Maasland ongelijk: ‘meer aan de hand dan alleen een heftige zoen’

|
|

Laatste update:

Een pijnlijke domper voor Bridget Maasland. Ze verliest het kort geding dat ze aanspande tegen Privé nadat het weekblad suggereerde dat zij en André Hazes al eerder seks hadden gehad, namelijk in 2014, op het huwelijk van Patty Brard. Volgens Bridget ging het alleen om een 'hevige zoen', maar daar gaat de rechtbank niet in mee.

"De rechter stelde vrijdag weliswaar dat het artikel een inbreuk op de privacy vormde, maar vindt het aannemelijk dat, gelet op vijf schriftelijke verklaringen, er meer aan de hand was dan alleen een heftige zoen", zo beschrijft De Telegraaf, waar Privé onderdeel van is. Wel moet de term 'huwelijksnacht', waar het roddelblad over berichtte, met een korrel zout genomen worden, oordeelde de rechter. 

Dokken

Bridget, die gisteren nog een ode kreeg van haar grote liefde, bleef altijd volhouden dat het allemaal bij een zoen bleef. Hoofdredacteur Evert Santegoeds van Privé claimt op basis van meerdere (schriftelijke) bronnen dat zij en André echter véél verder gingen op het showbizzhuwelijk. Als gevolg van deze uitspraak hoeft Privé niets te rectificeren en mag Bridget dokken voor alle proceskosten. 

Hoger beroep?

De rechter stelde dat Bridget een ’public figure’ is, ’die zich meer moet laten welgevallen dan andere personen’. "Heel onaangenaam voor eiseres, maar door het zo uit de hand te laten lopen op een feest waar – in de woorden van haar raadsman – de voltallige vaderlandse roddelpers aanwezig was, heeft zij dat voor een deel aan zichzelf te wijten.” Bridget zelf vindt de uitspraak 'jammer', zo reageerde ze na afloop van het kort geding. Gaat ze in hoger beroep? "We laten het eerst nog even bezinken", zo meldden zij en haar advocaat, Royce de Vries. 

Lees verder