“Breaking Bad komt al dichterbij in nieuw seizoen Better Call Saul”

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
“Breaking Bad komt al dichterbij in nieuw seizoen Better Call Saul”

“Breaking Bad komt al dichterbij in nieuw seizoen Better Call Saul”

|
|

Laatste update:

Dinsdag 7 augustus is dan eindelijk op Netflix de eerste aflevering te zien van het vierde seizoen van Better Call Saul. Ter promotie hiervan gaf hoofdrolspeler Bob Odenkirk een uitgebreid interview met vakblad Variey, waarin hij allerlei sappige dingen over het nieuwe seizoen vertelt - en over wat er daarna wel of niet gaat gebeuren!

Mix van comedy en suspense

“De grappige dingen zijn grappiger. De spanning is spannender. En het gevaar is enger en gevaarlijker”, zo vat de acteur het nieuwste seizoen samen. En dat wil wat zeggen, want het is juist die mix van comedy en suspense die de serie toch al zo goed maakte.

Dichtbij Breaking Bad

Natuurlijk vraagt iedereen zich af hoe lang de serie nog door kan gaan. Op een gegeven moment belandt het verhaal toch bij het beginpunt van Breaking Bad, of althans bij het moment waarop Jimmy McGill als advocaat Saul Goodman de levens van Walter White en Jesse Pinkman binnenstapt. “Het komt nu heel dichtbij. Je ziet het al bijna gebeuren aan het eind van dit seizoen, maar het heeft nog meer tijd nodig”, zo vertelt Odenkirk. Toch hoopt hij hardop dat dit vervolgens niet meteen het einde van de serie hoeft te zijn. Hoe kan dat dan?

Jimmy wordt Saul wordt Gene

Better Call Saul speelt zich geheel in het verleden af, terwijl SPOILER Jimmy/Saul aan het begin van elk seizoen steeds eventjes in de tegenwoordige tijd opduikt als Gene. Dit is zijn nieuwe identiteit, die een saai baantje heeft bij een filiaal van Cinnabon. En daar zit volgens Odenkirk ook nog een verhaal in: “Ik weet dat de schrijvers daar ook interesse voor hebben getoond. Ik weet niet of dat dan maar één aflevering zou worden of zes afleveringen. Ik ben benieuwd of er een verhaal verteld kan worden over iemand die vervallen is tot de slechtste versie van hemzelf, en dan uiteindelijk een betere versie van zichzelf bij elkaar samenstelt uit alle overblijfselen”.

Voor het zover is krijgen we eerst nog seizoen 4 én volgend jaar ook seizoen 5 van Better Call Saul.

Lees verder