Breakdancer ShinShan wint Holland’s Got Talent 2019!

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Breakdancer ShinShan wint Holland’s Got Talent 2019!

Breakdancer ShinShan wint Holland’s Got Talent 2019!

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Jean Salazar Tavera, aka ShinShan, is zaterdagavond uitgeroepen tot grote winnaar van Holland’s Got Talent 2019. De breakdancer ging helemaal los op het nummer Birds van Anouk.

En die strakke, spectaculaire opvoering leverde hem uiteindelijk de winst op. De 17-jarige ‘man van elastiek’ liet het eveneens superpopulaire volkszangertje Pietje Tomassen (10) achter zich, die werd tweede. Ook operazanger Ripley Looye (11) en violiste Adinda van Delft (10) konden niet tippen aan de moves van ShinShan.

Favoriet

Het breakdancetalent, dat in de finale nog een tranentrekkende ode van zijn moeder kreeg, was eigenlijk al maanden topfavoriet. Na de recente The Voice of Holland-winst van Dennis mogen we nu wéér wennen aan een nieuwe talentenjachtwinnaar die het land ongetwijfeld gaat veroveren.

Gloednieuw!

Dit seizoen van Holland’s Got Talent was weer redelijk goed bekeken, al zijn de hoogtijdagen absoluut verleden tijd. Naar de finale keken ruim 1,4 miljoen mensen. Ook gooide de talentenjacht het dit jaar over een andere boeg. Zo nam Paul de Leeuw voor het eerst plaats in de jury – die overigens niet altijd even handige keuzes maakte - en praatte Humberto Tan alles aan elkaar. Al met al? Een succesvol seizoen!ShinShan mag na zijn winst 50.000 euro in ontvangst nemen! (ka-ching)

Lees verder