Bradley Cooper

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Bradley Cooper
Hollywood

Bradley Cooper openhartig over depressie en cocaïneverslaving

|
|

Laatste update:

Bradley Cooper was ‘volledig de weg kwijt’ toen hij in de beginjaren 2000 aan de cocaïne zat en daardoor zijn rol in de serie Alias kwijtraakte. De acteur doet een boekje open over die zwarte periode in de podcast Wondery’s SmartLess.

Het ‘enige’ voordeel

In die periode scheurde de A Star Is Born-acteur zijn achillespees en zat hij zwaar aan de cocaïne. Hij vertelde dat hij nul zelfvertrouwen had en daardoor naar verdovende middelen greep. “Het enige 'voordeel' was dat ik destijds 29 jaar was en niet al op jongere leeftijd van het pad raakte.

 

Overwinning

Bradley heeft van zijn 29e tot 34e aan zichzelf gewerkt. “In die 5 jaar heb ik mezelf en mijn verslaving aangepakt, maar vooral gewerkt aan mijn zelfbeeld. Het was al een hele overwinning als ik voor iemands neus kon staan en bleef ademhalen, luisteren en praten.

 

Terugblik

Toen hij op zijn 36e de rol van Phil in The Hangover kreeg aangeboden veranderde alles. Nu de acteur terugkijkt op die donkere periode vertelt hij dat hij ervan heeft geleerd.“Als ik iets heb geleerd was het wel dat ik de persoon die ik ben moet omarmen, wat er ook gebeurt. Pas dan kun je eerlijk tegen jezelf zijn en iets doen aan je gedrag.

 

Nu heeft de acteur zijn leven weer helemaal op de rit en heeft hij deel uitgemaakt van behoorlijk wat films en series. Check hier Bradleys beste rollen!

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Lees verder